Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovinei, Elmedin Konaković, cu prilejul vizitei oficiale pe care demnitarul bosniac o efectuează la Bucureşti. La întrevedere, şeful statului a reconfirmat susţinerea constantă pe care România o acordă pentru parcursul european şi euroatlantic al Balcanilor de Vest, precum şi pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii regiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul deciziei Consiliului European din martie 2024 de a aproba deschiderea negocierilor de aderare, preşedintele Iohannis a încurajat Bosnia şi Herţegovina ca, printr-o atitudine activă şi hotărâtă, în spiritul valorilor europene, să continue reformele necesare, inclusiv cele privind consolidarea statului de drept şi asigurarea drepturilor fundamentale, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În ceea ce priveşte domeniul securităţii, Klaus Iohannis a salutat aprecierea de care se bucură militarii români participanţi la Operaţia EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia şi Herţegovina, România fiind unul dintre principalii contribuitori în asigurarea unui climat sigur şi stabil în Balcanii de Vest, mai indică sursa citată.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.