Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul deschiderii Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău 2024, prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale în care arată că este o altă dovadă a importanţei pe care o acordăm, de o parte şi de alta a Prutului, cultivării limbii române, sprijinirii şi promovării culturii lşi tradiţiior pe care le împărtăşim şi sub cupola cărora ne croim un viitor comun în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Salut ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, recunoscându-i valoarea şi relevanţa prin acordarea Înaltului Patronaj, alături de Preşedinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Este o altă dovadă a importanţei pe care o acordăm, de o parte şi de alta a Prutului, cultivării limbii române, sprijinirii şi promovării culturii lşi tradiţiior pe care le împărtăşim şi sub cupola cărora ne croim un viitor comun în Uniunea Europeană”, a spus preşedintele în mesaj.

Klaus Iohannis arată că, la rădăcina modernităţii societăţilor noastre, precum şi la baza dezvoltării fiecăruia dintre noi se află cărţi, acele „cărţi de căpătâi” care ne-au format caracterul, ne-au conturat viziunea asupra lumii, ne-au inspirat şi ne-au călăuzit speranţele.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Aceste cărţi fundamentale nu se limitează la scrierile cronicarilor sau la operele autorilor clasici studiate în şcoală. Literatura contemporană, atât cea română, cât şi cea universală, continuă să ne ofere cunoaştere, valori şi modele, dileme şi provocări. Cartea şi lectura sunt, mai mult ca oricând, esenţiale în această perioadă marcată de provocări şi crize multiple, fiind o expresie a normalităţii sociale şi a dialogului între culturi. Este, aşadar, vital să îi respectăm şi să îi sprijinim pe cei care contribuie la existenţa cărţii şi să îi încurajăm pe tineri să conştientizeze rolul acesteia în formarea lor, atât ca profesionişti, cât şi ca oameni”, spune şeful statului.

Klaus Iohannis subliniază că, ”în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, recenta participare în calitate de ţară invitată la Bookfest Bucureşti, precum şi această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, evidenţiază solidul fundament cultural al opţiunii pro-europene a majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova”.

”Sprijinul României pentru acest viitor şi solidaritatea noastră au la bază valorile noastre democratice şi umaniste comune, hrănite din solul fertil al limbii, al culturii şi al experienţei istorice pe care le împărtăşim”, menţionează preşedintele României. 

”Urez succes Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, importantă agoră a cărţii în spaţiul cultural şi academic al Republicii Moldova, manifestare care ne uneşte într-o sărbătoare a culturii şi a limbii române!”, afirmă Klaus Iohannis în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.