Guvernul Marcel Ciolacu a primit, luni, votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi favorabile şi 143 de voturi împotrivă. Pentru a fi învestit, Guvernul trebuia să primească majoritatea voturilor Parlamentului, adică minimum 233 de voturi favorabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Guvernul a depus jurământul de credinţă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: Oamenii aşteaptă soluţii, stabilitate şi un Guvern care menţine ferm traiectoria României / Provocări imediate, construcţia bugetului şi alegerile prezidenţiale

UPDATE: ”Vă doresc multă energie. Felicitări pentru noul Guvern. Intraţi într-o perioadă dificilă în noile responsabilităţi. Vă doresc să reuşiţi în tot ce vă propuneti, dar, în primul rând, vă doresc să reuşiţi pentru România şi români. Oamenii aşteaptă soluţii, stabilitate şi un Guvern care menţine ferm traiectoria României”, a afirmat şeful statului. 

”Suntem într-o situaţie care nu a mai existat până acum, cu alegeri anulate”, a mai afirmat preşedintele, adăugând că toţi cei cu care a vorbit au cerut continuarea parcursului pro-european.
 
Potrivit preşedintelui, sunt multe lucruri de rezolvat de către noul Guvern, însă cele mai importante sunt bugetul pentru anul 2025 şi stabilirea datei alegerilor.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu şi membrii Cabinetului depun jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Au fost prezenţi 450 de deputaţi şi senatori. La vot, s-au înregistrat 383 de voturi valabil exprimate, din care 240 voturi au fost ”pentru” şi 143 de voturi împotrivă. 

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, după votul din plenul comun, că  speră la un dialog atât cu cei der la Putere cât şi cu cei din Opoziţie.

”Sper din tot sufletul să avem un dialog în toţi aceşti patru ani, atât cu colegii de la putere, cât şi cu cei din opoziţie”, a afirmat premierul. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la ieşirea din sala de plen, dacă este mulţumit de numărul voturilor obţinute şi a afirmat: ”Atât s-a putut”.

Guvernul va avea următoarea componenţă:

Ministerul de Interne - PNL/ Cătălin Predoiu

Ministerul Justiţiei - PSD/ Radu Marinescu

Ministerul  Finanţelor - UDMR/ - Tanczos Barna

Ministerul  Dezvoltării – UDMR/ - Cseke Attila

Ministerul  Transporturilor - PSD/ Sorin Grindeanu

Ministerul  Energiei - PNL/ Sebastian Burduja

Ministerul  Sănătăţii - PSD/ Alexandru Rafila 

Ministerul  Apărării - PSD/ Angel Tâlvar

Ministerul de Externe - PNL/ Emil Hurezeanu

Ministerul  Culturii - PSD/ Natalia Intotero

Ministerul  Educaţiei – PNL/ Daniel David

Ministerul  Fondurilor Europene - PNL/ Marcel Boloş

Ministerul  Agriculturii - PSD/ Florin Barbu

Ministerul  Muncii şi familiei - PSD/ Simona Bucura Oprescu

Ministerul  Economiei si Digitalizării - PSD/ Bogdan Ivan

Ministerul Mediului - PNL/ Mircea Fechet

Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.