Senatoarea PNL Alina Gorghiu spune că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au niciun mandat din partea plenului reunit, aşa cum prevede regulamentul, de a trasmite vreun mesaj în numele Parlamentului către Departamentul de Stat al SUA şi explică faptul că solicitarea Guvernului american de oprire a procesului legislativ în legătură cu legile este argumentată.
”Chiar mă simt jignită că au ajuns Tăriceanu şi Dragnea să vorbească fără niciun fel de mandat, în numele Parlamentului şi implicit şi al meu, despre probleme care sunt foarte foarte importante! Fac o precizare: aceşti domni nu sunt în niciun caz Parlamentul. Ei nu pot reacţiona de maniera aceasta în numele instituţiei, fără să consulte pe nimeni, ba încă pe probleme de politică externă. Nu se găseşte în Constituţie niciun argument pentru ca ei să transmită astfel de comunicate de presă care să pornească de la formulări de genul ”Parlamentul a luat act” ş.a.m.d. De altfel, în Regulamentul activităţilor comune, la art. 13, pct. 23 scrie cine anume poate adopta declaraţii, mesaje sau alte acte cu caracter exclusiv politic: plenul reunit”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
Senatoarea PNL arată că Tăriceanu şi Dragnea caută motiv să certe Departamentul de Stat al SUA ”aşa cum cerţi un elev neascultător care face parte dintr-un concept nou <<alt stat paralel>>”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Vedem genul de argumente care ar fi aduse la o emisiune de televiziune bucureşteană”, precizează Gorghiu.
”Deci, recapitulare la ceea ce a fost până acum: proiectele au fost criticate din toate părţile, în primul rând de către români. Au fost 4.000 de magistraţi care au semnat împotriva lor. Au fost două avize negative din partea CSM rezultate din consultări deosebit de ample cu magistraţii din toată ţara. A fost raportul MCV referitor la aceste legi prin care s-a sugerat consultarea Comisiei de la Veneţia. PSD a respins toate aceste mesaje aşa cum cred că a respins şi mesaje diplomatice şi politice care nu au fost publice”, mai arată senatoarea PNL.
Alina Gorghiu spune că cea mai bună soluţie ar fi respingerea definitivă a proiectelor de legi actuale şi iniţierea unei modificări transparente a legilor Justiţiei, prin consultarea Comisiei de la Veneţia şi respectarea procedurii parlamentare.
Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au dat publicităţii un comunicat în care susţin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.