Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat, despre proiectele adoptate de Parlamentul de la Chişinău, că schimbarea arhitecturii statului pentru a trece, din senin, instituţii esenţiale în subordinea celor care au pierdut alegerile prezidenţiale reprezintă un indicator al unei lovituri de stat „specifice oligarhiilor post-comuniste”. Reacţia vinde după ce Parlamentul a votat joi mai multe propuneri legislative, unul prin care preşedintele Maia Sandu este exclusă din procesul decizional privind Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, acesta urmând să fie controlat doar de Legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În mod evident, în Moldova asistăm la începutul unei lovituri de stat. Schimbarea arhitecturii statului pentru a trece instituţii esenţiale, din senin, fără temei, în subordinea pierzătorilor din alegeri, reprezintă indicatorul unei lovituri de stat specifice oligarhiilor post-comuniste. Dacă loserul Dodon îşi va duce până la capăt intenţiile, într-o manifestare a obsesiei tipic bolşevice pentru controlul serviciilor secrete, Moldova va deveni un stat izolat si supus sancţiunilor lumii civilizate, unde instituţiile sunt stabile şi nu se plimbă în funcţie de spaimele politicienilor. Probabil că asta şi urmareşte loserul lipsit de fair-play Dodon”, a scris Ovidiu Raeţchi, vineri pe Facebook. 

Libelarul a adăugat că profesioniştii din domeniul de securitate din Republica Moldova nu vor accepta acest „joc iresponsabil” şi vor respecta ierarhia consacrată prin Constituţie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„După părerea mea, însă, profesioniştii din sistemul de securitate al Moldovei nu vor accepta acest joc iresponsabil şi vor respecta ierarhia constituţională consacrată. Ei înţeleg că parcursul european al Moldovei e inevitabil - deşi poate fi unul de lungă durată - şi că personaje precum loserul necinstit Dodon sunt la finalul relevanţei politice”, a completat Raeţchi. 

Ministerul Afacerilor Externe a afirmat că România condamnă felul netransparent care e contrar principiilor democratice prin care a acţionat Parlamentul din Republica Moldova, modificând legislaţia privind funcţionarea institutuţiilor statului, lucru care afectează grav statul de drept şi funcţionarea sistemului democratic din această. ţară.

Pe lângă acest proiect de lege, Legislativul din Republica Moldova a mai adoptat o serie de reglementări cu privire la statutul şi folosirea limbii ruse în Republica Moldova, cu privire la bugetul de stat pe anul 2021, a fost modificată legea antipropagandă astfel încât buletinele TV de ştiri propagandistice ruseşti să poată fi din nou recepţionate în Republica Moldova şi s-au acordat puteri sporite regiunii autonome găgăuze (denumită UTA Găgăuză).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.