Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern de luni vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional din Craiova, investiţia fiind de 2,8 miliarde de lei.
“Luăm o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. După ce în luna mai, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, iar în septembrie pentru cel de la Cluj-Napoca, astăzi vom lua o decizie similară pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. La fel ca la Iaşi şi Cluj, spitalul din Craiova va oferi servicii medicale integrate de cea mai înaltă calitate, sigure pentru pacienţi şi va fi dotat cu echipamente şi aparatură performante şi cu heliport. Vorbim despre o investiţie estimată la 2,8 miliarde lei, un spital cu 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă şi copil şi un centru de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a declarat Dăncilă.
Ea a precizat că spitalul de la Iaşi este în cea mai avansată etapă, fiind încărcată aplicaţia pentru finanţarea europeană.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“La nivelul Guvernului am fost permanent preocupaţi să parcurgem etapă cu etapă construcţia spitalelor regionale de care românii au atâta nevoie. Spitalul de la Iaşi este în cea mai avansată etapă, a fost încărcată aplicaţia pentru finanţarea europeană a acestui spital, iar în paralel am început procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi elaborarea proiectului tehnic. De asemenea, am pregătit aplicaţia de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj Napoca astfel încât să poată fi transmisă în cel mai scurt timp. Am mulţumirea că în mandatul guvernului nostru, am reuşit să pregătim în detaliu etapa tehnică, practic fundaţia construirii celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova”, a explicat Dăncilă.
Ea a mai afirmat că în şedinţa de Guvern de luni va fi aprobat studiul de fundamentare pentru construirea unei bănci de sânge, plasmă şi celule stem.
“Aprobăm studiul de fundamentare pentru construirea unei bănci de sânge, plasmă umană şi celule stem. Obiectivul face parte din Strategia Naţională de Sănătate 2014 - 2020 şi planul de acţiuni pe perioada 2014-2020 care vizează îmbunătăţirea serviciilor medicale. De realizarea Băncii Naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem vor beneficia toate centrele de transfuzii din reţeaua Ministerului Sănătăţii, maternităţile din reţeaua publică şi privată, unităţile de transfuzie din spitalele publice şi private, mai ales acolo unde este nevoie urgentă de grupe de sânge rare şi toate clinicile de hematologie şi transplant medular din spitalele publice şi private”, a explicat Dăncilă, care a explicat că acest proiect va fi realizat în parteneriat public-privat, Ministerul Sănătăţii, prin Compania Naţională Unifarm, fiind beneficiar al proiectului după finalizarea contractului.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.