Deputatul UDMR Csoma Botond (UDMR) a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de lege privind urşii, că acea decizie din 2016, de interzicere totală a vânătorii, a fost o decizie eronată, pentru că nici atunci specia de urs brun din România nu a fost în pericol de extincţie. El a arătat că, în plus. publicul nu e informat, şi este nevoie de o campanie de educare şi informare, cum există în SUA şi Canada, unde există o populaţie mare de urşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Csoma Botond a declarat în plen că relaţia om-urs este o relaţie complexă şi în acelaşi timp o relaţie foarte complicată şi trebuie să avem o relaţie holistică.

”Pe de o parte avem nevoie de acest proiect de lege care prevede cote de prevenţie pentru un managament mai eficient al populaţiei de urşi din România. Credem, totodată, că acea decizie din 2016, de interzicere totală a vânătorii, a fost o decizie eronată, pentru că nici atunci specia de urs brun din România nu a fost în pericol de extincţie”, a arătat deputatul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Csoma Botond a precizat că ”viaţa omului trebuei să aibă prioritate dar asta nu înseamnă că vor să creeze o atmosferă împotriva urşilor”.

Deputatul UDMR a mai spus că problema urşilor trebuie rezolvată şi prin educaţie.

”Observ că publicul din România în foarte mutle cazuri este neinformat, nu ştie cum să se comporte când apare o situaţie mai primejdioasă în pădure. Acest proiect de lege nu reprezintă o soluţie magică, nu poate garanta nimeni că asemenea incidente şi tragedii nu pot apărea în viitor. Avem nevoie de educare, să ştim cum să ne comportăm în asemenea situaţii. Cred că trebuie să avem o campanie de educare şi informare, cum există în SUA şi Canada, unde există o populaţie mare de urşi”, a completat Csoma Botond.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.