Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu se declară „foarte supărat” şi cataloghează drept „o mizerie” afirmaţiile lui Nicolae Cucă legate de faptul că el şi soţia sa, comisarul european Adina Vălean, care a fost aleasă europarlamentar în viitorul mandat, au primit funcţii pentru că au fost votaţi de către membrii PNL. „Să-i ceară doamnei Vălean să renunţe la mandat că soţul vorbeşte urât”, spune Antonescu, sugerând ca preşedintele PNL să organizeze „un congres extraordinar să alunge derbedeii ăia de acolo pentru că, iată ce se poate întâmpla.: îl pun pe om să mintă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a comentat vineri criticile fostului lider al partidului Crin Antonescu la adresa conducerii formaţiunii, remarcând că acesta, în iunie, avea altă părere. Ciucă i-a mulţumit lui Antonescu că a spus despre el că este un om de bun simţ, ”Toţi membrii PNL sunt oameni de bun simţ, care i-au votat şi pe dumnealui, şi pe doamna Adina Vălean, când au candidat pentru o funcţie”, a ţinut să remarce Nicolae Ciucă. ”Îîi mulţumesc pentru că ne-a făcut şi recomandări, ne-a transmis şi o serie de critici şi de observaţii. Aş fi preferat să le facem într-o discuţie faţă în faţă, cum am mai făcut, pentru că eu respect şi am un dialog foarte bun cu toţi foştii preşedinţi de partid”, a mai afirmat liderul liberal.

”Cu ostaşii nu polemizezi, cu ostaşii faci război. Nu vreau să fac război, nu am nici armată, chiar nu vreau să fac război şi nu cu acest ostaş, oricum. Doar faptele, atât mă mai interesează. Noi trăim într-un ocean, ca să nu zic într-o hazna de chipurile păreri, calomnii şi aşa mai departe, injurii, în viaţa politică, vreau să spun. Urmăresc cu încăpăţânare faptele. Domnul general preşedinte Ciucă spune că mai bine vorbeam amândoi, cum am făcut de atâtea ori. Fals! Nu am făcut-o niciodată. L-am întâlnit fizic, şi nu l-am întâlnit astfel, pe domnul preşedinte Ciucă, acum  vrei doi ani, când s-au împlinit o sută şi nu ştiu câţi ani  de la înfiinţarea PNL, m-a invitat şi singura discuţie dintre noi a fost: ”Bună ziua, domnule preşedinte, mă numesc Antonescu” – sigur, ştia - , ”Vă mulţumesc pentru invitaţie, a fost un gest foarte elegant!”. Domnia sa a zis: ”Vă mulţumesc şi eu că aţi venit!”. Asta a fost singura noastră discuţie. Atât. Acuma, ea are o anumită conotaţie. Ori nu ţii minte cu cine ai vorbit, ori minţi, cum te sfătuiesc nişte ciubucari incompetenţi. Nu cred că minte, ostaşii nu mint şi domnul general nu cred că minte, ştie cu cine a vorbit, că altfel nu poţi să ai nici onoare, nici carieră dacă nu ai memorie şi trei: cred că e varianta în care nişte oameni l-au învăţat să spună ceva care este şi fals, şi cumva imoral”, a afirmat Crin Antonescu, duminică seară, la Antena 3. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Fostul lider al PNL s-a arătat „foarte supărat” de faptul că actualul lider al partidului a făcut referire, în declaraţiile sale publice, la soţia sa, comisarul european Adina Vălean şi de voturile primite de aceasta ca membru PNL.
„Sunt foarte supărat, pentru că e o mizerie. O mizerie pe care domnul Ciucă o preia, cu un soi de iresponsabilitate care nu-i de bun augur pentru un viitor preşedinte şi chiar îmi pare rău pentru că există nişte oameni pe care domnia sa ar face foarte bine să-i alunge de acolo. Dacă e nevoie de un congres extraordinar să alunge derbedeii ăia de acolo pentru că iată ce se poate întâmpla: îl pun pe om să mintă”, a adăugat Antonescu. 
Antonescu spune că pentru voturile primite de el ca membru al PNL nu este „dator nici domnului Ciucă, nici domnului Luci Bode”.
„Ce caută doamna Vălean în această discuţie? Doamna Vălean a fost comisar european şi problema domnului Ciucă şi a PNL-ului este să evalueze dacă a fost un comisar bun sau nu. Alţi au evaluat, evaluările se cunosc. Nu şi-a dorit nicio secundă, nu a candidat nicio secundă la vreo altă funcţie. Iar faptul că domnul preşedinte vine acum şi spune că şi doamna Vălean a fost votată... sigur că a fost votată, că au pus-o pe listă, nu am pus-o eu pe listă., a pus-o domnul Ciucă. Vrea să spună domnul Ciucă cumva că doamna Vălean nu trebuia să fie pe listă, nu se califica? Să iasă în faţa alegătorilor şi să spună:”Dom-le, am făcut o greşeală”, să-i ceară doamnei Vălean să renunţe la mandat că soţul vorbeşte urât! Dar aducerea în discuţie a unei persoane care nu a participat la această polemică şi unei persoane care a muncit pentru partidul ăsta şi pentru funcţiile pe care le-a avut de 15 ani încoace şi care are un nume, chiar dacă nu în presa plătită de Rareş Bogdan şi Mănăstire, ci în presa internaţională, (...) nu permit şi nu mi se pare corect să fie dusă în această discuţie care era eventual între mine şi domnul Ciucă, la televizor şi niciodată în altă parte”, a mai afirmat Crin Antonescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.