Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, unde a anunţat că îşi suspendă candidatura la prezidenţiale, întrebat fiind despre atacurile de campanie, că acestea sunt normale şi că era evident că o asemenea candidatură, şi datorită persoanei, şi datorită susţinerii politice anunţate, nu putea fi ignorată, ci era normal să declanşeze atacuri.
„Atacurile, dacă vorbim în general despre atacuri de campanie, atacurile sunt normale, era absolut evident că o candidatură care nu putea fi ignorată, cred eu şi datorită persoanei, dar şi datorită susţinerii politice anunţate, nu era o candidatură oarecare, era normal să declanşeze atacuri. Acum, de ce calitate şi sub ce formă sunt atacurile este o altă discuţie, nu priveşte contextul acesta”, a afirmat Antonescu.
Acesta a adăugat că e normal să vină asemenea atacuri, desvăluind că acestea au venit „din cel puţin trei direcţii”.
„Eu am făcut nişte paşi, ce puteam să fac în această campanie, nu în a răspunde acestor atacuri, pentru care avem tot timpul, atacurile fiind toate fie minciuni abjecte, fie la celălalt capăt al gamei, minciuni comice, atacuri care sunt concertate. Este ca într-un western, primul băiat care iese pe stradă, toţi ceilalţi ... îl atacă”, a spus Antonescu.
Întrebat cine sunt adversarii, acesta a răspuns: „Cum cine? Păi adversarii politici - pe de o parte, izolaţioniştii anti-occidentali, cum îi numesc eu, suveranişti, cum se numesc dânşii, care, evident, fiind nişte adversari politici, atacă, mai sunt vechi prieteni din propaganda băsistă, care îşi retrăiesc tinereţea şi încearcă să mă facă şi pe mine să o retrăiesc, ăsta ar fi un lucru bun, nu are importanţă, e opţiunea lor, nu e un lucru deloc înţelept. Pentru că dacă noi considerăm că am plecat de la situaţia în care săriţi să salvăm cursul european al României şi atunci, hai, cum om fi, pesedişti, userişti, penelişti, să facem o majoritate, să stabilim un pericol imens, şi pericolul este imens în continuare, un grup de oameni se comportă ca o sectă care nu are decât anumite lucruri şi ţinte. (...) Este, vorbim acum de planul mediatic, un rând de atacuri extraordinar de puternice, adică oameni care au reluat minciuni caraghioase de pe vremuri că am scos steagurile NATO de la Cotorceni, şi ăştia nu sunt suveranişti. (...) Ceea ce vreau eu să spun este că aşteptam aceste atacuri, n-am niciun fel de problemă să mă lupt cu ele. Problema este însă să văd că există o dată a alegerilor. (...). Este un atac pe care eu nu vreau să-l primesc pentru că nu-l merit. Eu nu sunt în calitate de candidat susţinut de aceste forţe exponentul unor jocuri pe care eventualele le fac cu data alegerilor, cu cine ştie ce alte calcule. Eu am spus da, dacă doriţi să candidez, accept, candidez cât mai repede, pentru că România este într-o situaţie de criză”, a declarat Antonescu.
Întrebat dacă crede că nu mai este susţinut astăzi, Antonescu a răspuns că nu îl interesează dacă este sau nu susţinut.
„Eu sunt cel care spun, domnilor sau băieţi, mergeţi şi mai gândiţi-vă şi dacă mai aveţi vreo treabă cu mine, mă căutaţi. Dacă nu, nu, că nu v-am căutat eu, că nu mi-aţi pus condiţii”, a afirmat Antonescu.
Rugat să dea detalii despre momentul nominalizării sale ca posibil candidat comun din partea coaliţiei, în condiţiile în care Kelemen Hunor a rostit primul şi numele său ca posibil candidat, iar apoi cel care l-a nominalizat a fost liderul PNL Ilfov, Hubert Thuma, Antonescu a spus că el nu a fost „în culise”, pentru că până în 21 decembrie s-a aflat la Bruxelles.
„Eu nu am fost în culise, dacă aş fi fost, nu v-aş fi spus că nu-i frumos, dar n-am fost. Chiar n-am fost. Eu am fost până în 21 decembrie la Bruxelles. Am avut, cum am şi spus public, discuţii telefonice la un moment dat cu lideri, sigur cu Ilie Bolojan, cu domnul Kelemen Hunor. Am şi spus, ceea ce a fost greşit interpretat, dar sunt obişnuit cu asta de mulţi ani şi pentru mulţi ani, am şi spus că domnul Kelmen e primul dintre lideri, dintre preşedinţi, care m-a abordat într-o discuţie privată pe acest subiect, cu puţin înainte de 20 decembrie, după alegeri. Asta nu înseamnă că dânsul a decis, pur şi simplu. După care, în 21 decembrie seara, am fost contactat telefonic de către domnul Ilie Bolojan, care mi-a spus, sunt aici, cu domnul Ciolacu, domnul Kelemen Hunor, domnul Pambuccian, dacă-mi daţi voie să pun pe speaker să vorbim, să avem o discuţie toţi. (...) Am avut această discuţie în care ei au formulat împreună, în acord, propunerea ca eu să candidez la Preşedinţia României, susţinut de această coaliţie de partide şi formaţiuni, în cazul domnului Pambuccian. I-am întrebat cât răgaz am ca să dau răspuns la această propunere, mi-au spus că este foarte urgent. M-au rugat ca dimineaţa să le dau un răspuns, că trebuie să meargă şi la Cotroceni, că trebuie să facă şi Guvernul şi vor să prezinte pachet. Mi s-a fărut raţional, mi s-a fărut responsabil, chiar dacă termenul era foarte scurt, le-am spus că ne vedem a doua zi dimineaţa. Ne-am văzut, am acceptat propunerea, am vorbit două, trei lucruri. Unu, despre data anunţării publice a acestei candidaturi şi în al doilea rând data alegerilor, cât mai curând. Asta a fost tot”, a mai explicat Antonescu la Digi 24.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.