Preşedintele Partidului Curaj, Cosette Chichirău, a discutat luni cu liderul PNL Nicolae Ciucă despre un proiect comun pe dreapta, ea precizând că sondajele arată că PNL şi USR nu au suficiente voturi pentru un guvern post-alegeri şi că o construcţie politică nouă poate umple acest gol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Marius Bodea, senator USR, după întâlnirea dintre Cosette Chichirău şi Nicolae Ciucă: Chichirău, blatista lui Chirica, se cere în Parlament pe listele PNL

”A fost o discuţie preliminară cu domnul Ciucă despre un proiect de dreapta, astfel încât să nu mai avem PSD la guvernare după alegeri. Nu e vorba de susţinere pe funcţii sau altceva, ci de un posibil guvern de dreapta după alegeri. PNL şi USR, aşa cum arată azi sondajele, nu au suficiente voturi pentru a forma o majoritate. Le lipseşte o felie de electorat care nu e captată nici de PNL, nici de USR”, a declarat pentru News.ro, deputata Cosette Chichirău.

Ea a spus că o nouă construcţie politică ar putea să adune suficiente voturi pentru a intra în Parlament, iar apoi să poată fi formată o majoritate alături de PNL şi USR. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”E vorba în principal despre voturile din urbanul mare. Că va fi partid sau platformă, nu ştiu, încercăm să adunăm toate partidele noi”, a afirmat Cosette Chichirău.
Ea a precizat că o majoritate de dreapta nu se poate forma fără PNL şi USR, dar că mai e nevoie şi de altceva.
Cosette Chichirău a mai spus că PNL va purta discuţii în perioada următoare şi cu alţi actori politici de pe dreapta.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, despre discuţiile cu liderii dreptei, că a deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta şi pot discuta pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru campania electorală la prezidenţiale şi parlamentare. 
Despre o continuare a guvernării cu PSD, după alegeri, Ciucă a arătat că atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este pentru o guvernare de dreapta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.