Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că summit-ul NATO de la Washington reiterează garanţiile de securitate pentru regiunea Mării Negre. ”De la această decizie politică, la nivelul specialiştilor, la nivelul militarilor, ca să vorbim pe înţelesul tuturor, se trece la decizii practice, la acţiune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Pentru România, ţara noastră a beneficiat de mai multe ori de menţiuni atunci când s-a pus în discuţie ceea ce s-a decis la summit-ul de la Vilnius, ceea ce s-a negociat şi s-a realizat în practică de atunci şi ceea ce înseamnă perspectiva pentru întărirea descurajării şi apărării pe flancul estic, pentru rolul pe care ţara noastră îl joacă în regiunea Mării Negre. Ceea ce este important – şi am discutat asta cu specialiştii noştri care lucrează la cartierul general NATO - este faptul că regiunea Mării Negre a fost reiterată în cuprinsul Declaraţiei Comune şi, mai mult decât atât, s-au dat garanţii de securitate pentru regiunea Mării Negre, ceea ce este foarte important. Asta înseamnă că, de la această decizie politică, la nivelul specialiştilor, la nivelul militarilor, ca să vorbim pe înţelesul tuturor, se trece la decizii practice, la acţiune”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat, în Statele Unite ale Americii, postului Antena 3. 
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
El a explicat că, la modul concret, măsurile vor consta în mijloace suplimentare de supraveghere şi avertizare şi în mijloace suplimentare de apărare aeriană care vor da României ”un plus de încredere” în ceea ce priveşte atât protejarea statelor membre NATO, cât şi a spaţiului aerian aferent.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.