Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, joi, că PSD va vota proiectul de lege privind pensiile militarilor, dacă PNL îşi asumă documentul, dar crede că se poate ”un proiect mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei”. Chiar dacă este campanie electorală, Ciolacu consideră că este nevoie de acte normative care să ţină seama de realităţi, nu de ”un concurs de propuneri populiste”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, dacă va discuta cu PNL pentru a rezolva problema pensiilor militarilor şi a declarat: ”Noi avem proiectul. Eu presupun că secretarii generali ai Guvernului or să fie intermediari între mine şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă”.

”Eu nu am nicio problemă nici cu proiectul care este acum depus de PNL. Dacă şi-l asumă, PSD va vota acel proiect. Eu spun că putem să venim cu un proiect mult mai coerent şi nefăcut pe colţul mesei, care să ţină cont de realităţi – şi de cei care au muncit şi au ieşit la pensie, dar să ţinem cont, în special, de cei activi, mai ales în contextul acesta de securitate. Ca să fiu mai simplu în exprimare, cred că România aşteaptă ceva mai mult de la noi, chiar dacă suntem în campanie electrorală, nu un concurs de propuneri populiste”, a adăiugat liderul PSD.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a firmat, miercuri, că ”PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor”, întrucât a refuzat să sprijine adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege care vizează pensionarii militari. 

”PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect refuzând să sprijine procedura de urgenţă”, a afirmat Ciucă.

El cataloghează ca find ”regretabil”că o astfel de iniţiativă este amânată din ”motive politice sau din orgoliu”.

În replică, PSD a anunţat că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi a solicitat PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral, precizând că nu le blochează nimeni proiectele de lege.

Social-democraţii acuză că reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor ţine la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.