Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre viitorul candidat la alegerile prezidenţiale al PSD că nu ar fi de neglijat nici ministrul Agriculturii Petre Daea pentru o candidatură. Liderul PSD a adăugat că Mircea Geoană nu a anunţat încă faptul că ar dori să se înscrie în cursa pentru prezidenţiale şi a precizat că le-a transmis deja colegilor din partid că s-a încheiat acea cutumă în PSD în care preşedintele formaţiunii era de drept candidatul pentru funcţia de şef al statului. La rândul său, chestionat dacă l-ar tenta să fie candidatul PSD la prezidenţiale sau premier, Petre Daea a răspuns: „Las acest răspuns, conştiinţa mea spunând aşa – lăsaţi-mă să fac ceea ce ştiu”.
„Să ştiţi că şi domnul ministru Daea care este lângă mine nu este de neglijat ca şi candidat pentru Preşedintele României”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat joi, după conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Dolj, când va desemna PSD candidatul la alegerile prezidenţiale, în contextul în care ar fi interesaţi de o candidatură Mircea Geoană şi Alexandru Rafila.
Ministrul Agriculturii Petre Daea, întrebat ce l-ar tenta mai mult - candidatura la prezidenţiale sau funcţia de premier, a replicat: „Las acest răspuns, conştiinţa mea spunând aşa – lăsaţi-mă să fac ceea ce ştiu”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Liderul PSD Marcel Ciolacu a adăugat că statutul PSD va fi modificat pentru a nu mai exista acea cutumă în care preşedintele partidului este de drept şi candidatul la alegerile prezidenţiale.
„Ce pot să vă spun cu exactitate e că eu mi-am anunţat colegii şi am avut o discuţie cu ei înainte să fac acest anunţ – că de acum s-a încheiat o cutumă în PSD, respectiv preşedintele partidului era de drept candidatul pentru funcţia de preşedinte. Acest lucru trebuie să îl decidem printr-o modificare statutară pe care o să o facem la anul, ca să ne încadrăm. Totuşi alegerile despre care mă întrebaţi sunt la sfârşitul anului 2024. Cu alte cuvinte, după acea modificare din Congres, automat am anunţat că va fi o cursă a celor care doresc să candideze pentru funcţia de preşedinte, în interiorul partidului. Respectiv vor veni şi îşi vor prezenta programul, nu doar o mână de oameni va decide cine e candidatul, cum se întâmpla până acum, fiindcă ar trebui să învăţăm din greşelile trecutului. Exact ca şi astăzi într-o conferinţă de alegeri, cu primari, viceprimari, consilieri, cu parlamentari vor decide care dintre cei care s-au înscris în cursă îi reprezintă cel mai bine, prin vot, astfel încât e un sistem democratic. Am greşit. Unde am pierdut de patru ori înseamnă că am greşit şi trebuie să remediem. Dacă vreţi o recomandare colegilor mei, cu toate că nu am văzut ca domnul Geoană să îşi fi anunţat vreo candidatură. Cred că în momentul aceste fiecare dintre noi avem o funcţie conferită de către români, vremelnică. Accentul şi atenţia noastră ar trebui să fie în primul rând pe funcţia şi să ne facem treaba cel mai bine pe funcţia pe care ne-au ales românii. După ce ne achităm de această sarcină dată prin votul românilor, pe urmă să ne înscriem în alegeri pentru altă funcţie. Aşa văd eu”, a explicat Ciolacu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.