Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că este cea mai mare realizare după Revoluţie şi un moment de mândrie pentru toţi românii faptul că am reuşit după 35 de ani să începem să terminăm porţiuni din Autostrada Moldovei. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus la rândul lui că la sfârşitul anului viitor se va putea circula de la Bucureşti până la Paşcani pe autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am venit cu domnul ministru şi cu domnul Simonis să arătăm că sunt autostrăzi şi în Moldova, nu numai la Timişoara şi la Timiş. Am venit de la Vadu Paşii, pe autostradă am condus personal pânăla dvs, la Focşani. Din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare după Revoluţie, e un moment de mândrie pentru toţi românii, faptul că am reuşit după 35 de ani să începem să terminăm porţiuni din Autostrada Moldovei", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că rămân provocările cu A8 şi A13, precizând că a vorbit cu ministrul Transporturilor despre ce zonele care nu sunt finanţate şi ce au de negociat cu Comisia Europeană, în perioada următoare, pentru că au ajuns la o cofinanţare de aproape 60% pe Autostrada Moldovei, din bugetul de stat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Domnul ministru, şi în ultima şedinţă de guvern, a mai cerut bani pentru această cofinanţare, deoarece a cheltuit toţi banii din PNRR”, a completat premierul. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la rândul lui, despre stadiu lucrărilor că cele patru loturi per total, între Buzău şi Focşani, sunt la peste 90%.

”Discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, împreună cu prim-ministrul, şi mai devreme, ne duc la următorul calendar pe aceste patru loturi, între Buzău şi Focşani, şi anume undeva finalul lunii octombrie. Deci, peste o lună şi un pic, în jurul lui 1 noiembrie, ca să fiu mai exact, putem da în circulaţie lotul 1, fără podul de la Buzău, lotul 2 şi lotul 4; lotul 3 de aici, undeva cam într-o lună după, deci în jurul datei de 1 decembrie, iar podul, care oricum, să spunem, ar face legătura spre acel lot care e încă e în lucru, dar a fost dat către constructor - undeva pe finalul anului. Cert este că între Buzău şi Focşani, undeva în luna decembrie, la începutul lunii decembrie, se va circula pe toate cele patru loturi”, a spus ministrul.

Sorin Grindeanu a menţionat că, pe celelalte două loturi, de asemenea, care au termen de finalizare anul acesta (..) sunt tot în jur de 90% ambele, ceea ce ne duce, ca şi calendar, în aceeaşi perioadă ca şi acestea patru.

”De aici în sus, spre Paşcani, suntem la peste 50% între Focşani şi Bacău, peste 50, bine, şi undeva în jur de 40 între Bacău şi Paşcani, astfel încât la sfârşitul anului viitor să se poată circula de la Bucureşti până la Paşcani pe autostradă. Şi nu am niciun fel de emoţii că acest lucru se va întâmpla şi constructorul îşi va face treaba aşa cum şi-a făcut-o şi până acum”, a completat Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.