Premierul Marcel Ciolacu afirmă că România nu mai este doar o ţară de tranzit în ceea ce priveşte drogurile, el arătând că autorităţile deja acţionează, alături de parteneri strategici, împotriva acestui flagel. ”A trecut vremea să ascundem lucrurile sub preş, adevărul trebuie spus, ca să ne putem vindeca”, susţine Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mă bucur că văd că Poliţia acţionează şi în cazul drogurilor. Am pornit, cu domnul ministru de Interne, şi deja s-au făcut paşi foarte mari în ceea ce priveşte combaterea acestui flagel. Până acum, Româna era o ţară de tranzit, încet-încet aceste droguri au început să fie lăsate şi pe teritoriul României. Azi dimineaţă am vorbit cu şeful de la Vamă, au început scannerele să funcţioneze”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3. 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Premierul a precizat că joi a fost aprobat un memorandum pentru achiziţionarea de noi scannere care să fie folosite în punctele de trecere a frontierei.
 
”La traficul mare de droguri, domnul ministru deja are un plan, deja acţionăm. Avem în acest moment o echipă de lucru şi cu partenerii strategici, şi cu Statele Unite şi cu jucătorii importanţi pe anumite trasee, pentru că se urmăreşte întregul traseu, inclusiv din zone mai îndepărtate. Este evident că toţi copiii sunt expuşi la acest flagel. Marea problemă e faptul că există şi droguri sintetice care sunt foarte ieftine, dar foarte toxice şi nocive şi aici trebuie depistat imediat. În acest moment şi DIICOT-ul acţionează, au fost zeci de capturi, unele impresionante în zona de droguri. Nu poţi să păzeşti fără un parteneriat cu autorităţile locale, cu Poliţia Locală, aici vorbim de şcoli, de facultăţi. Aici trebuie un plan transpartinic. (...) A trecut vremea să ascundem lucrurile sub preş, adevărul trebuie spus, ca să ne putem vindeca”, a adăugat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.