Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu, imediat după începerea sesiunii parlamentare. Acţiunea AUR are drept scop oprirea politicii antinaţionale promovată de coaliţia PSD-PNL şi eliminarea actelor normative promovate de guvernele conduse de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu prin care sunt ameninţate cu falimentul mii de companii româneşti din construcţii şi agricultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Un nou Executiv responsabil şi dedicat cauzei naţionale trebuie să adopte în cel mai scurt timp o serie de decizii vitale pentru redresarea economiei şi pentru stabilitatea socială a României:

1) întâietate pentru agricultorii români la accesul în portul Constanţa şi la elementele de infrastructură ale statului;

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

2) taxarea cu 1% din cifra de afaceri a marilor contribuabili;

3) menţinerea facilităţilor fiscale pentru domeniile construcţii şi agricultură la nivelul actual;

4) stoparea creşterilor de taxe pentru microîntreprinderi”, arată comunicatul de presă al partidului AUR.

Reprezentanţii AUR fac apel la toate forţele politice care se declară în opoziţie faţă de guvernul Ciolacu – Ciucă să susţină moţiunea de cenzură a Alianţei pentru Unirea Românilor şi să contribuie la eliberarea politică şi economică de sub dominaţia acestei coaliţii antinaţionale.

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat că partidul pe care îl conduce va iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-PNL dacă Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru creşterea taxelor, iar moţiunea de cenzură va reuni toate forţele democratice din Parlament, fără implicarea partidului extremist AUR.

Şi partidul REPER a făcut un anunţ similar cu privire la o posibilă moţiune de cenzură în Parlament. 

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă de Parlament  şi să pice Guvernul sunt necesare 233 de voturi „pentru”, însă este posibil ca USR, partidul Forţa Dreptei şi alţi parlamentari neafiliaţi să nu aibă nici măcar semnăturile necesare depunerii acestei moţiuni de cenzură.

O moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, conform Regulamentului de funcţionare al Legislativului. Astfel, este posibil ca niciun dintre partidele din Opoziţie să nu reuşească să strângă numărul necesar depunerii unei moţiuni de cenzură.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în deschiderea şedinţei Executivului, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus şeful Executivului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.