Amendamentul PNL privind organizarea referendumului local în aceleaşi secţii în care are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale a primit aviz pozitiv în Comisia juridică din Camera Deputaţilor. Sunt necesare dezbaterea şi aprobarea şi în Comisia de administraţie publică, înainte de a ajunge la vot în plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

PNL a depus un amendament pentru ca, în situaţia în care referendumurile naţionale şi locale sunt organizate în aceeaşi zi cu alegerile prezidentiale, parlamentare, europarlamentare sau locale, alegătorii să voteze în aceleaşi secţii de votare.

Amendamentul a fost depus la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.29/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, precum şi pentru unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional din 26 mai 2019 – PLx nr. 280/2019.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, luni, cu 47 de voturi favorabile şi două voturi împotrivă pentru organizarea referendumului local propus de primarul Nicuşor Dan.

Acesta ar urma să fie organizat în data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, după votul din CGMB pentru convocarea referendumului local, pe 24 noiembrie, că estimează costurile acestuia la 7 milioane de lei.

El a precizat că, dacă Parlamentul dă o lege prin care referendumul local se comansează cu alegerile naţionale, cu primul tur alegerilor prezidenţiale, în acel moment nu va mai fi nevoie de birou electoral municipal şi la referendum se va putea vota în aceleaşi secţii de votare. 

În baza legislaţiei actuale, referendumul locale poate fi organizat simultan cu alegerile naţionale, însă nu în aceleaşi secţii de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.