PMP transmite Partidului Naţional Liberal, în contextul declaraţiilor privind negocierile pentru fuziune, că reprezintă doar ”o perdea de fum menită să acopere deopotrivă problemele interne cu care se confruntă liberalii şi inabilitatea acestora de a gestiona corespunzător problemele ţării”. Mişcarea Populară îi lasă pe liberali, aşa cum au făcut de mai multe ori de-a lungul istoriei lor, să stea în pat cu PSD în timp ce aplică strategia învăţată de la Patriciu că trebuie să fie un partid balama, a transmis aripa Tomac din partid, în timp ce preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, i-a cerut lui Florin Cîţu, într-o scrisoare, să spună public cine din PMP negociază cu PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Partidul Mişcarea Populară a reacţionat, de asemenea, după declaraţiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, privind o posibilă fuziune cu PMP. Mesajele au fost transmise atât din partea preşedintelui PMP, Cristian Diaconescu, cât şi din partea celeilalte tabere a partidului, condusă de Eugen Tomac.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu i-a scris preşedintelui PNL Florin Cîţu, cerându-i să spună cine din PMP negociază cu PNL o fuziune şi despre ce eveniment din luna februarie s-a referit Ionuţ Stroe, în declaraţia de presă. 

La scurt timp, PMP a transmis un comunicat oficial în care afimă că declaraţiile purtătorului de cuvânt al PNL, despre o posibilă fuziune, sunt ”o perdea de fum menită să acopere deopotrivă problemele interne cu care se confruntă liberalii şi inabilitatea acestora de a gestiona corespunzător problemele ţării”.

”Decât să moară de grija imaginarei fuziuni cu PMP, liberalii ar face mai bine să acţioneze concret pentru a scădea facturile la energie ale românilor. Într-adevăr, PMP trece printr-o perioadă de discuţii interne aprinse în ceea ce priveşte revitalizarea activităţii partidului. Dar, la fel de evident, este că niciunul dintre curentele de idei existente în acest moment în interiorul formaţiunii politice nu conduc spre ideea fuziunii, a topirii PMP în PNL. Cu atât mai mult cu cât liberalii par mai preocupaţi de refacerea USL decât de o guvernare bazată pe principii şi valori de centru-dreapta”, spune PMP, într-un comunicat oficial. 

De asemenea, PMP transmite că ”nu vrea să fie parte la îndeplinirea previziunii lui Corneliu Coposu care spunea că <<Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic>>.

”Mişcarea Populară îi lasă pe liberali, aşa cum au făcut de mai multe ori de-a lungul istoriei lor, să stea în pat cu PSD în timp ce aplică strategia învăţată de la Patriciu că trebuie să fie un partid balama. Partidul Mişcarea Populară s-a născut tocmai din dorinţa legitimă de a rezista primului USL, care s-a reîntrupat şi vine să bântuie ca o fantomă politică România~, mai scrie PMP. 

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe declara, marţi, că ”discuţiile cu PMP sunt deschise, din punctul nostru de vedere”.

”Într-adevăr, au o perioadă de discuţii interne, nu am să comentez situaţie din PMP. În schimb, pot să reafirm că este toată disponibilitate din partea noastră în a continua aceste discuţii, pentru a definitiva ceea ce numim noi unificarea tuturor curentelor de dreapta din politica românească în acest an. 

Întrebat cu cine negociază PNL dintre cei doi lideri PMP, Eugen Tomac şi Cristian Diaconescu, Stroe a răspuns: ”Probabil, o să aflăm după întâlnirea fixată deja, din luna februarie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.