Alianţa USR-PLUS a precizat că nu intră în vigoare „legea care, prin eliminarea de pe piaţa de motorină a sute de firme, asigura de facto monopol pentru patru operatori principali din România, fiind avantajată în special o firmă ce are legături cu Rusia”, după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea formulată de USR, PNL, PMP, PSD şi deputaţi neafiliaţi, cât şi cea a Guvernului asupra legi care aduce modificări Codului fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Legea care, prin eliminarea de pe piaţa de motorină a sute de firme, asigura de facto monopol pentru patru operatori principali din România, fiind avantajată în special o firmă ce are legături cu Rusia, nu intră în vigoare. Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea USR, semnată şi de parlamentari de la alte partide politice, dând dreptate argumentelor noastre.
 
Pe 2 septembrie, când proiectul era în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, am fost singurii care am atras atenţia, prin vocea deputatului USR Cătălin Drulă, că este vorba de o nouă lege cu dedicaţie care distruge sute de firme mici şi medii româneşti şi avantajează o firmă rusească. Am cerut retrimiterea proiectului la comisii, spre rediscutare, dar cererea noastră nu a fost acceptată. Ulterior, la votul final, am fost singurul grup parlamentar care a votat „împotrivă”, deşi atât Guvernul, cât şi Consiliul Concurenţei emiseseră puncte de vedere negative.
 
După ce a trecut legea, mai mulţi parlamentari au înţeles însă, din fericire, cât de distrugătoare sunt prevederile votate, astfel încât au semnat sesizarea noastră. De aceea este atât de important ca USR PLUS să aibă o voce mai puternică în viitorul Parlament. Vrem să stopăm hoţia în România şi o putem face, cu ajutorul vostru, începând cu 6 decembrie!”, arată Alianţa, într-o postare miercuri pe Facebook. 
 
Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea formulată de USR, PNL, PMP, PSD şi deputaţi neafiliaţi, cât şi cea a Guvernului asupra legi care aduce modificări Codului fiscal astfel încât operatorii economici care vor să distribuie şi să comercializeze angro produse energetice sunt obligaţi să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare. Prin urmare această schimbar ea Codului fiscal este neconstituţională şi legea se reîntoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.