Preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor Adrian Solomon a precizat că nu a elaborat amendamente la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În ultimele zile au apărut în spaţiul public şi în mass-media diverse tabele cu amendamente la proiectul de Lege pentru modificarea„ şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal - PLx 244/2023, cu precizarea că acestea ori au fost elaborate la nivelul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială (menţionându-se şi numele unor angajaţi), ori chiar au fost însuşite de această comisie, urmând a fi aprobate la reluarea dezbaterilor proiectului mai sus menţionat, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale”, precizează comunicatul de presă al Camerei Deputaţilor.

Pe această cale, social-democratul Adrian Solomon precizează că la nivelul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor nu au fost elaborare asemenea amendamente sau tabele de lucru şi nici nu au avut loc discuţii asupra formei pe care ar trebui să o aibă textul legii ca urmare a declarării unor texte ca fiind neconstituţionale.

De asemenea, sursa citată spune că se delimitează ne delimităm de orice text apărut în spaţiul public şi în mass-media care conţine modificări sau propuneri cu referire la pensiile de serviciu şi care nu a fost elaborat la nivelul comisiei pentru muncă a Camerei şi nu a fost adus la cunoştinţa membrilor comisiei.

Curtea Constituţională a publicat, luni pe site-ul instituţiei, motivarea deciziei prin care a admis parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind pensiile speciale şi care urmează să fie modificată din nou de către Parlament pentru ca actul normativ să fie pus în acord cu decizia CCR. Printre altele, judecătorii Curţii precizează că nu pot fi făcute modificări ale spectrului remodelării elementelor definitorii ale dreptului la pensie deja exercitat şi anume pensie aflată în plată, deoarece acest lucru „afectează integritatea şi substanţa acestuia şi pune sub semnul îndoielii încrederea cetăţeanului în stat şi în activitatea de legiferare”.

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.