MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România marchează o nouă premieră medicală la nivel de grup prin introducerea Sleeve-ului Gastric pe cale endoscopică (ESG). Această intervenţie inovatoare a fost realizată în cadrul MedLife Medical Park – cel mai mare hub medical al grupului, fiind efectuată de o echipă de specialişti compusă din dr. Haidar Andrei, medic gastroenterolog, în colaborare cu dr. Dejeu Viorel,medic chirurg specializat in chirurgia bariatrică, şi prof.dr. Aayed R. Alqahtani, MD,chirurg bariatric ,din Arabia Saudită. În zilele de 5 şi 6 august 2024, şapte pacienţi suferind de obezitate de gradul I si II au beneficiat de această procedură minim invazivă şi eficientă în combaterea obezităţii. Potrivit specialiştilor, terapiile endoscopice bariatrice şi metabolice umplu golul dintre terapiile medicale şi cele chirurgicale, adresându-se astfel pandemiei globale de obezitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologie avansată pentru tratamentul obezităţii

Sleeve-ul gastric pe cale endoscopică este o procedură minim invazivă care păstrează integritatea organelor şi utilizează un dispozitiv de sutură endoscopică pentru a plasa suturi pe toată grosimea peretelui stomacului. Acest proces reduce dimensiunea stomacului şi îi modifică motilitatea, facilitând pierderea în greutate. Procedura a fost realizată cu ajutorul sistemului Apollo OverStitch, recunoscut pentru eficienţa sa, produs in Statele Unite ale Americii.

Această intervenţie este indicată pentru pacienţii cu un indice de masă corporală (IMC) între 27 kg/m² şi 35 kg/m² care nu au reuşit să menţină pierderea în greutate doar prin schimbări în stilul de viaţă sau care nu se califică pentru chirurgia bariatrică tradiţională. Sleeve-ul gastric pe cale endoscopica este o opţiune terapeutică recomandată pentru pacienţii cu un grad redus de obezitate, dar care nu îndeplinesc criteriile pentru intervenţia chirurgicală bariatrică tradiţională.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

O soluţie minim invazivă care permite medicului să vadă şi să opereze în interiorul stomacului fără a face incizii în abdomen

Procedura de gastric sleeve endoscopic este minim invazivă şi endoluminală, utilizând un tub flexibil numit endoscop, care are ataşată o cameră şi un dispozitiv de sutură endoscopică. Endoscopul este introdus prin gât în stomac, permiţând medicului să vadă şi să opereze în interiorul stomacului fără a face incizii în abdomen. Folosind endoscopul, medicul plasează suturi în stomac, modificându-i structura şi lăsându-l în formă de tub, limitând astfel cantitatea de alimente pe care pacienţii le pot consuma.

Înaintea procedurii, pacienţii sunt informaţi despre necesitatea schimbării stilului de viaţă, importanţa dietei şi a exerciţiilor fizice. ESG face parte dintr-un pachet de măsuri care contribuie la scăderea în greutate. Pacienţii vor fi supuşi unei evaluări complete a stării de sănătate de către întreaga echipă medicală.

„Suntem încântaţi să aducem această procedură inovatoare pacienţilor MedLife. Gastric sleeve-ul endoscopic este o opţiune terapeutică minim invazivă pentru cei care luptă cu obezitatea şi care nu au găsit succes cu alte metode de pierdere în greutate. Această procedură nu doar reduce dimensiunea stomacului, dar şi modifică motilitatea acestuia, având un impact major asupra senzaţiei de saţietate şi, implicit, asupra pierderii în greutate,” a declarat Dr. Haidar Andrei.

Protocolul de recuperare după procedura de gastric sleeve endoscopic presupune un timp redus de şedere în unitatea de terapie intensivă , cu un procent foarte scăzut de complicatii.

În câteva zile de la procedură, pacienţii se pot întoarce la viaţa normală, dar vor urma un regim alimentar strict, fiind ghidaţi în acest proces de echipa de nutriţionişti bariatrici. Pentru ca succesul şi menţinerea greutăţii să fie pe termen lung, acestea trebuie însoţite de schimbări adecvate ale stilului de alimentaţie şi de viaţă.

Impactul procedurii asupra sănătăţii pacienţilor

Studiile au demonstrat siguranţa şi eficienţa procedurii ESG, pacienţii înregistrând o scădere medie a greutăţii corporale de 20%-30%. Potrivti specialiştilor, complicaţiile serioase sunt rare, sub 1%.

„Implementarea procedurii de Gastric sleeve endoscopic în România reprezintă un pas major în tratarea obezităţii. Colaborarea dintre specialiştii noştri şi expertiza internaţională ne permite să oferim pacienţilor cea mai bună îngrijire având la dispoziţie toate opţiunile posibile în lupta împotriva obezităţii. Gastric sleeve-ul endoscopic nu este doar o procedură, ci o parte integrantă a unui plan de tratament holistic care include nutriţie, suport psihologic şi monitorizare continuă pentru a asigura succesul pe termen lung. Este imperativ sa fie efectuata in cadrul unor echipe de chirurgie bariatrica rutinate” a declarat Dr. Dejeu Viorel,medic chirurg specializat in chirurgia bariatrică, membru al Echipei Doctor Dejeu.

La fel ca în orice program de pierdere în greutate, angajamentul faţă de nutriţie, activitatea fizică, sănătatea emoţională şi rezilienţa joacă un rol major în succesul pe termen lung. Persoanele care finalizează întregul program şi urmează toate ghidurile pot aştepta o pierdere de aproximativ 20% până la 30% din greutatea corporală în primul an. ESG poate îmbunătăţi condiţii asociate cu supraponderalitatea, precum bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, apneea severă în somn, diabetul de tip 2,şi durerile articulare.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos şi a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit şi s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovaţie şi au îndrăznit să ţintească cât mai sus, pentru a oferi pacienţilor români calitate, profesionalism, grijă şi respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiţie, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piaţa locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanţa corporativă pe care o are implementată, a inspirat şi alte companii locale spre a porni pe acest drum şi a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc şi a economiei. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reuşit să joace un rol esenţial în societate şi să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunităţii locale, în tehnologie şi infrastructură. Creează locuri de muncă şi dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea şi menţinerea unei Românii sănătoase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.