Cele patru persoane reţinute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de şantaj în care au avut loc percheziţii la membri ai lumii interlope au fost prezentaţi, joi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au solicitat această măsură întrucât aceştia ar fi comis fapte cu violenţă fizică şi psihică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat că procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a solicitat, joi, Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti arestarea preventivă a celor patru inculpaţi faţă de care a fost dispusă punerea în mişcare a urmăririi penale şi care au fost reţinuţi pentru şantaj în formă continuată, în dauna mai multor persoane vătămate.

”În referatul cu propunerea de arestare preventivă transmis instanţei, procurorul de caz a reţinut că inculpaţii au comis faptele prin utilizarea violenţei psihice şi fizice, relevând că un asemenea comportament impune luarea unei măsuri ferme din partea autorităţilor, scopul fiind menţinerea stării de normalitate denumită de legiuitor «ordine publică», în acord, totodată, cu jurisprudenţa CEDO în materie”, a transmis PICCJ.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cele patru persoane au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de şantaj în care au avut loc 13 percheziţii în Ilfov şi Giurgiu, la membri ai lumii interlope. 

”În perioada ianuarie-iulie 2024, inculpaţii au exercitat constrângeri psihice, violenţe fizice şi alte acte de constrângere faţă de mai multe persoane vătămate, aflate în imposibilitatea de a restitui la termenul impus sume de bani împrumutate anterior şi dobânzile aferente acestora. Procurorul a reţinut că una din modalităţile de operare a inculpaţilor consta în darea de bani cu dobândă persoanelor aflate în dificultate financiară sau dependente de jocuri de noroc”, arăta Parchetul.

Doi dintre inculpaţi au fost trimişi în judecată într-un alt dosar penal instrumentat de Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru mărturie mincinoasă, faptă săvârşită în contextul unui conflict grav produs în luna ianuarie, în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, între mai mulţi membri marcanţi ai lumii interlope bucureştene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.