Primăria Sector 1 este executată silit pentru că nu ar fi achitat facturile apărătorilor în dosarul Romprest, fiind pus sechestru pe 19 maşini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand. Oficialii instituţiei au transmis că au contestat executarea silită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Antena 3, Primăria condusă de Clotilde Armand a fost executată silit de proprii avocaţi angajaţi în litigiile cu compania Romprest, casa de avocatură Muşat & Asociaţii.

A fost pus sechestru pe 19 maşini, inclusiv pe cea folosită de Clotilde Armand, dar şi pe două maşini de Salvare şi pe maşinile de pompieri.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Reprezentanţii instituţiei au transmis că au contestat executarea silită.

“Facem precizarea că am contestat executarea silitsă cauzată de întârzierea achitării unor facturi pentru avocaţii care reprezintă Primăria Sectorului 1 în litigiul cu Compania Romprest. Această întârziere a avut loc din cauza consilierilor PNL- PSD care au votat bugetul Sectorului 1 cu întârziere,” au transmis oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1.

În octombrie 2020, Clotilde Armand a declarat că încă nu era primar în funcţie pentru că a fost întârziată depunerea jurământului şi preciza că instituţia a fost înştiinţată că va fi executat silit Consiliul din cauză că fostul edil Daniel Tudorache nu a mai plătit din luna aprilie facturile către Romprest.

”Înseamnă că societatea Romprest execută silit o clădire care aparţine Consiliului Local din şoseaua Odăi, un spaţiu în care în prezent sunt copii cu dizabilităţi din Odăi şi încă patru apartamente sociale din Şoseaua Odăi”, a declarat atunci Armand.

În noiembrie 2020, compania de salubritate Romprest SA anunţa ”limitarea temporară a activităţilor din cadrul serviciului de salubrizare”, invocând faptul că în ultimele patru luni firma a finanţat ”integral” serviciile de salubritate pentru acest sector şi a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curăţenia.

Compania preciza că nu va fi afectată activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie şi de la firme.

În decembrie 2020, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat în scris companiei Romprest refacturarea serviciilor prestate în ultima perioadă "pentru a intra în legalitate", în urma neregulilor constatate.

”Cetăţenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forţează nota şi modifică tarifele după cum doreşte şi autoritatea locală. Cetăţenii îşi doresc curăţenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunităţii locale, nu pot plăti nişte servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situaţie, însă doar cu respectarea strictă a legii”, declara atunci primarul Clotilde Armand.

În 24 decembrie 2024, Clotilde Armand anunţa că va face plângere penală împotriva Romprest şi preciza că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare.

”Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă”, a scris atunci Clotilde Armand pe Facebook.

În februarie 2021, DNA a solicitat Administraţiei Domeniului Public Sector 1 documente referitoare la contractele de salubrizare, iar în luna iunie a aceluiaşi an Armand a vrut declararea stării de alertă din cauza situaţiei deşeurilor.

În iunie 2021, Primăria Sectorului 1 a făcut public contractul pe care îl are cu Romprest, precum şi actele adiţionale ale acestuia.

În iunie 2021, Clotilde Armand susţinea că a fost împuternicită să verifice modul de stabilire a tarifelor Romprest pentru perioada 2011- 2021.

În iulie 2021 Primăria Sector 1 a pierdut un proces cu Romprest, Clotilde Armand anunţând că fusese deschide de fostul primar

În iulie 2021, Consiliul Local a fost convocat pentru rezilierea contractului cu Romprest şi a fost declarată starea de alertă în sector.

În august 2021, Armand anunţa că Romprest a acceptat să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului.

În decembrie 2021, Consiliul Local Sector 1 a mandatat-o pe Clotilde Armand pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1, prin contractul cu Romprest.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.