Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Dragoş Poteleanu, a fost condamnat joi, de Tribunalul Constanţa, la trei ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat joi, în dosarul în care Dragoş Poteleanu, fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa a fost judecat pentru mai multe fapte de luare de mită.

Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Dragoş Poteleanu la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, fiindu-i interzis dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a exercita profesia sau meseria ori a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De asemenea, instanţa a decis achitarea lui Poteleanu pentru alte infracţiuni de luare de mită în formă continuată, considerând că acele fapte nu există.

Tribunalul a mai hotărât confiscarea de la fostul şef al CJAS Constanţa a sumei de 3500 de lei şi obligarea acestuia la plata sumei de 18.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dragoş Poteleanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2015 pentru săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită în formă continuată – 46 de acte materiale.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012 – 2015, Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

“Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective”, precizează procurorii DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.