Jurnalista Emilia Şercan anunţă, miercuri, că directorul Bibliotecii Naţionale, Adrian Cioroianu, a fost informat de către procurori că are calitatea de inculpat în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete. De asemenea, Şercan anunţă că a primit o nouă ameninţare cu moartea, în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Parchetul Tribunalului Bucureşti i-a comunicat azi, oficial, calitatea de inculpat lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale, în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete sau nedestinate publicităţii, după ce în februarie a divulgat pe Facebook faptul că am cerut verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană. Până astăzi, Adrian Cioroianu a avut calitatea de suspect în acest dosar. Schimbarea de încadrare juridică indică finalizarea cercetării penale şi o potenţială trimitere în judecată”, a scris, miercuri, pe Facebook, Emilia Şercan.

Aceasta afirmă că nu ştie cum se va finaliza dosarul, neavând deloc încredere în organele de urmărire penală.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Nu ştiu cum se va finaliza acest dosar – dacă directorul instituţiei va fi trimis în judecată sau nu, pentru că încrederea mea în organele de urmărire penală (poliţişti sau procurori) este foarte scăzută, având în vedere experienţele avute până acum. Tot din aceste experienţe cu organele de urmărire penală am înţeles următorul lucru: noi, jurnaliştii, suntem efectiv singuri în faţa oricărui abuz la care suntem supuşi din cauza meseriei noastre. Tulburător de singuri”, a mai scris Şercan pe Facebook.

Aceasta anunţă şi că a mai primit o ameninţarea cu moartea.

”O să spun un lucru despre care nu am vorbit public până acum, dar care are legătură cu greutatea cu care, personal, îmi fac meseria. Şi este tot despre teza de doctorat plagiată a lui Mircea Geoană.

La sfârşitul lunii august, după ce Comisia de Etică a ASE a dat acel mizerabil verdict de neplagiat, am primit o nouă ameninţare cu moartea, care are legătură exact cu dezvăluirile mele despre teza lui Geoană. Dosarul a ajuns tot la Parchetul Tribunalului Bucureşti, la acelaşi procuror din cazul Cioroianu. Şi, uite aşa, m-am întors de unde am plecat: la nesfârşita oboseală de a-ţi face meseria fără grija că cineva va încerca cumva să te blocheze sau să te oprească”, afirmă Emilia Şercan.

Adrian Cioroianu a dezvăluit, la începutul anului, că Emilia Şercan a solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană, "informaţie care nu e destinată publicităţii", enervat de faptul că aceasta l-a criticat pentru "atmosfera dezolantă", frigul în care se studiază în sălile de lectură din instituţie.

Jurnalista a depus plângere.

Ulterior, ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale a României, au fost invitaţi la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor de Iulian Bulai, preşedintele Comisiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.