Curtea Constituţională a transmis, miercuri, că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său. De asemenea, legea care prorogă unele termene din justiţie este neconstituţională, ambele decizii fiind luate cu unanimitate de voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului anterior promulgării, a luat în dezbatere obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri aplicabile în anul 2020 referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari.

Obiecţia a fost formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia şi a constatat că Legea privind unele măsuri aplicabile în anul 2020 referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari este neconstituţională”, a transmis CCR, printr-un comunicat de presă remis News.ro.

De asemenea, CCR a dezbătut obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său”, a mai precizat CCR.

Argumentele care au stat la baza deciziilor urmează a fi publicate în Minitorul Oficial.

Guvernul şi-a asumat, în 12 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice. 

PSD a contestat la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că cele două sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.