Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seaeră, că nu crede în referatul procurorului care face ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon şi a menţionat că ”s-a mutat spectacolul din faţa DNA din timpul lui Kovesi” la această unitatea medicale. Băsescu a mai declarat că acuzaţia că medicii sunt criminali i se pare absolut iresponsabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Eu nu cred în acest referat al procurorului. S-a mutat spectacolul din faţa DNA din timpul lui Kovesi la spitalul Pantelimon. Presa fericită, a primit câteva fragmente de stenograme, luaţi şi băgaţi pe televiziuni. Şi toată lumea a găsit criminalele. Este exact filmul exersat în vremurile când era doamna Kovesi procuror şef DNA”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la RTV.

El a precizat că procurorul ar fi trebuit să le trimită pe cele două doctoriţe de la Spitalul Sfântul Pantelimon la un consult psihiatric înainte de a le acuza de crimă cu premeditare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În primul rând, acuzaţi de medici criminali mi se pare că este absolut iresponsabilă. Dacă acest procuror avea şi vreau să spun că nu vreau să fac o critică a procurorului, ci a ceea ce e scris, dacă acest procurori are convingerea că a scris corect să e crimă cu premeditare, înainte de a scrie trebuia să le trimită la un control psihiatric să vadă sunt întregi la minte sau nu. Nu poţi să spui despre un medic care tratează zeci de oameni într-o zi că este criminal cu premeditare, că a premeditat o crimă şi să nu-ţi pui semnul întrebării dacă e întreg la minte. Ori, dânsul n-a făcut lucrul ăsta, în schimb, a adunat de la asistentele medicale. Şi dacă citeşti povestea domnului procuror, vezi cam aşa, nişte asistente şi surori medicale care vin târâş aşa şi în ilegalitate, pun ele substanţe acolo ce doctoriţa nemernică n-a pus. Nu-i posibil aşa ceva. Păi acele surori şi asistente medicale sunt arestabile”, a transmis Traian Băsescu.

El a mai adăugat că a văzut că specialişti din străinătate reproşează că nu avem protocoale complete în astfel de cazuri.

”Eu n-am nimic împotriva dezbaterii publice. Dar ea trebuie făcută corectă şi să nu punem presiune pe instanţe cum se punea în timpul doamnei Kovesi, tot cu sprijinul presei,  căreia îi dădea câteva mărgele doamna Kovesi ce are de băgat pe televiziuni şi în presă scrisă şi de bună seamă toată lumea avea hoţul, banditul, iar pe urmă când ajungeau la judecător, multe din cazuri au căzut. Riscăm să fim în aceeaşi situaţie. Am văzut şi intervenţii din străinătate,  care confirmă că doctoriţele au procedat tehnic corect. Ce reproşează lumea medicală din străinătate este că nu avem protocoale complete. Pentru că, spre exemplu  când ai ajuns la concluzia că, pentru că, nici n-ai voie să mergi excesiv cu doze mamut  trebuie să le opreşti pentru că e o limită de timp în care le poţi folosi”, a mai afirmat Traian Băsescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.