Liderul rus Vladimir Putin a afirmat, marţi, fără a oferi dovezi, că instructori occidentali se află deja în Ucraina, pretinzând că sunt mercenari, şi a avertizat că ei vor fi în vizorul tirurilor ruse, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interceptarea comunicaţiilor ucrainene a permis adesea să se audă voci în alte limbi decât ucraineana, în engleză, franceză şi poloneză, a spus Putin într-o conferinţă de presă susţinută în Uzbekistan. "Ştim că sunt acolo, aşa-numiţii mercenari", a afirmat Putin. 

Instructorii occidentali, sub masca mercenarilor, aduc servicii militare în Ucraina, dar suferă pierderi. "Le este din ce în ce mai greu să ascundă aceste pierderi", a spus Putin.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El susţine că loviturile ucrainene pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor furnizate de Occident sunt posibile doar cu ajutorul specialiştilor occidentali, ceea ce îi face ţinte legitime pentru Rusia. "Militarii occidentali, dacă vor fi prezenţi în Ucraina, se vor afla şi în zona de ţintire a forţelor armate ruse. Vom face în continuare ceea ce considerăm necesar. Indiferent de cine se află pe teritoriul ucrainean", a subliniat liderul de la Kremlin.

În ianuarie, Moscova a afirmat că a ucis aproximativ şaizeci de combatanţi străini în solda Franţei în bombardarea unei clădiri din Harkov, reaminteşte Le Monde.

 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.