Varianta omicron a SARS-CoV-2 a devenit majoritară în Danemarca, în noile cazuri - care au atins marţi un număr-record de la începutul pandemiei -, la mai puţin de o lună după ce a fost descoperită în această ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autoritatea daneză de control al bolilor infecţioase (SSI) ”consideră că omicron este de-acum varianta dominantă şi se află în creştere”, a anunţat pe Twitter ministrul danez al Sănătăţii Magnus Heunicke.

”Observăm o amplificare a epidemiei, azi, cu infecţii record”, constată el.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În această ţară nordică cu 5,8 mlioane de locuitori, 13.558 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un bilanţ zilnic fără precedent.

Peste 500 dintre aceste cazuri sunt reinfecţii, potrivit autorităţilor santare.

Danemarca, una dintre ţările din vârf în domeniul secvenţierii, se află în ultimele zile printre ţările care descoperă cele mai multe cazuri de omicron.

Toate eşantoanele pozitive sunt analizate în vederea detectării variantei omicron, cu ajutorul unor teste PCR, în 24 de ore, iar secvenţierea are loc în patru zile.

Danemarca avertiza săptămâna trecută că noua variantă omicron era pe cale să devină dominantă la Copenhaga, iar în curând în întreaga ţară.

Ea şi-a accelerat campania de vaccinare în lupta împotriva variantei omicron şi bilanţurilor zilnice record de cazuri şi a reimpus măsuri mai restrictive - a închis viaţa culturală şi numeroase locuri de distracţie - în următoarele patru săptămâni.

Noua variantă a noului coronavirus se răspândeşte cu o viteză fulgerătoare, au anunţat mai multe ţări.

Potrivit Guvernului francez, maibine de ocontaminare din trei este o contaminare cu omicron la Paris.

În Statele Unite, omicron a devenit dominantă în 73,2% dntre noile infecţii în săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie, potrivit autorităţilor sanitare.

În Norvegia, autorităţile santare au anunţat că bilanţul cazurilor de omicron a crescut de patru ori în decurs de o săptămână - de la un pic peste 900 de cazuri la 13 decembrie, la 3.871 de cazuri luni. Însă niciunul dintre aceste cazuri nu a necesitat o spitalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.