Mai multe tornade s-au format şi au măturat miercuri sudul peninsulei americane Florida, care aştepta cu îngrijorare trecerea uraganului Milton şi se pregătea de ceea ce este mai rău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Atunci când ”Milton va ajunge la ţărm, condiţiile vor fi favorabile apariţiei unor tornade în centrul şi sudul Peninsulei Florida, inclusiv departe de locul” în care uraganul urmează să atingă uscatul, avertiza Serviciul Naţional american de Meteorologie (NWS).

Zeci de înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind tonade în comitatul Broward, în care se află Fort Lauderdale, imediat la nord de Miami, şi au fost preluate de presă.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

O tornadă uriaşă a avut loc la Clewiston, în comitatul Hendry, unde a atins locuinţe pe care le-a distrus.

Miercuri, până la ora locală 15.00 (22.00, ora României), NWS din Miami a înregistrat şapte tornade în Florida de la începutul zilei, inclusiv două la Lakeport, în centrul peninsulei.

În total, 53 de alerte au fost emise.

Peste 12 milioane de persoane, 2 400 de şcoli şi 170 de spitale ar putea să fie afectate de aceste tornade, cu rafale de vând de până la 110 kilometri pe oră.

Puternicul uragan Milton urma să se abată asupra Floridei în noaptea de miercuri spre joi.

În aproximativ 15 comitate, situate în principal pe coasta de vest a peninsulei, s-a ordonat evacuarea.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat că Milton ar putea să fie ”cea mai rea furtună” care loveşte statul ”într-un secol”.

”Trebuie să evacuaţi acum, este o problemă de viaţă şi de moarte”, a cerut el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.