Un poliţist a fost rănit într-un atac cu un cuţit joi, la Paris, pe Champs Élysées, de către un bărbat rănit grav prin împuşcare de către alt agent, potrivit unei surse din poliţie, un incident fără o motivaţie teroristă, în acest stadiu şi fără legătură cu Jocurile Olimpice, potrivit prefecturii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agresorul, care se afla în stare gravă potrivit acestei surse, a fost dat afară dintr-un magazin Louis Vuitton situat în apropiere, care a cerut intervenţia poliţiei.

Potrivit prefectului poliţiei, ”nu există o motivaţie teroristă în acest stadiu şi nici vreo legătură cu JO”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”La vederea poliţiei, bărbatul a luat-o la fugă cu un cuţit în mână, iar într-o confruntare a rănit un poliţist la o ureche”, declară altă sursă din poliţie, fără să facă precizări cu privire la gravitatea acestei răniri.

”Poliţistul rănit este repartizat la Direcţia Ordine Publică şi Circulaţie a Prefecturii Poliţiei” Parisului, declară altă sursă din poliţie.

Agresorul a fost ”neutralizat” de către forţe de ordine, iar zona în care a avut loc incidentul a fost izolată, anunţă ministrul francez în exerciţiu de Interne Gérald Darmanin.

El a dat asigurări cu privire la susţinerea sa a forţelor de ordine.

”Un poliţist a fost victima unui atac în arondismentul al VIII-lea, la Paris, în timp ce intervenea în urma unui apel către agenţi în vederea securizării unui butic. Autorul a fost neutralizat imediat de către poliţişti în timpul securizării. Susţinere de neclintit”, a scris pe X ministrul demisionar.

În apropierea locului agresiunii, pe Champs-Élysées, erau staţionate un vehicul de deminare şi cel puţin patru vehicule de jandarmerie şi alte patru de poliţie, a constatat o jurnalistă AFP.

Panglici delimitau zona.

Jandarmi au parcat vehicule pentru a bloca vederea trecătorilor.

”Poliţiştii au vrut să prindă un hoţ de buzunare care nu s-a lăsat şi a scos un cuţit cu care a rănit un poliţist la braţ”, a declarat AFP primarul arondismentului al VIII-lea, Jeanne d'Hauteserre, de la les Republicains (LR).

”Poliţistul şi-a apărat colegul şi a tras în abdomen”, precizează ea, adăugând că autorul ”pare că tocmai a fost reanimat şi luat la spital”.

”Mulţumesc colegului din promoţia 270 care a ripostat şi neutralizat atacatorul. (Sunt) pe teren de două zile şi aruncată în realitatea terenului”, a reacţionat pe X secretara naţională a Sindicatului de Poliţiei Un1té, Linda Kebbab.

Această agresiune are loc cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (JO) la Paris, în cursul cărora urmează să fie desfăşurat un dispozitiv de securitate impresionant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.