SUA anticipează că viitorul atac din partea Iranului împotriva Israelului ar putea fi similar celui din aprilie în ceea ce priveşte modalitatea şi amploarea, a declarat un oficial american pentru CNN, în timp ce publicaţia Axios citează o sursă occidentală informată care crede că de data aceasta vor fi folosite rachete balistice, care pot ajunge în 12 minute în Israel şi care sunt mai greu de interceptat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În respectivul atac, Iranul a lansat un val de drone şi rachete spre Israel ca represalii pentru un presupus atac israelian asupra unui complex diplomatic iranian din Siria în care a fost ucis liderul politic al Hamas.

Mai mult de 300 de proiectile - inclusiv 170 de drone şi peste 120 de rachete balistice - au fost lansate spre Israel în atacul din aprilie, dar „99%” dintre acestea au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană ale Israelului şi de „partenerii” săi, potrivit armatei israeliene.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Însă o altă sursă occidentală în cunoştinţă de cauză a declarat pentru Axios că, spre deosebire de aprilie, se aşteaptă ca Iranul să utilizeze acum rachete balistice care ar putea ajunge în Israel în 12 minute, mai degrabă decât drone sau rachete de croazieră, care dau mai mult timp pentru pregătirea unei apărări şi interceptarea acestora.

Iranul se pregăteşte să lanseze „în mod iminent” un atac cu rachete balistice asupra Israelului, potrivit unui oficial de rang înalt al administraţiei americane, care a avertizat marţi cu privire la „consecinţe grave” în cazul în care lovitura ar avea loc, a relatat Associated Press. La scurt timp, purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a confirmat că SUA au informat Israelul că Iranul intenţionează să lanseze rachete asupra ţării

Ambasada SUA în Israel a emis marţi o alertă prin care îndrumă tot personalul guvernamental american şi membrii familiilor „să se adăpostească pe loc până la noi ordine” din cauza „situaţiei actuale de securitate”.

Toate aceste alerte şi avertismente intervin în condiţiile în care Israelul a lansat în noaptea de luni spre marţi o ofensivă terestră „limitată” în sudul Libanului, cea mai gravă evoluţie în relaţiile dintre cele două ţări de la conflictul din 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.