Cel puţin 22 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite, joi, în atacuri israeliene vizând cartiere dens populate la Beirut - al treilea atac al aviaţiei israeliene în capitala libaneză de la 23 septembrie, când tiruri transfrontaliere cu Hezbollahul s-au transformat în război, anunţă Ministerul libanez al Sănătăţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul anunţa anterior un bilanţ de 18 morţi şi 92 de răniţi.

Aceste atacuri intervin în urma unor tiruri care au vizat - acuză ONU- cartierul general al Căştilor Albastre (FINUL) în Liban, care au provocat un val de proteste diplomatice.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Raidurile aeriene israeliene se concentrează în principal în sudul şi estul Libanului, dar şi la periferia de sud a Beirutului, un bastion al Hezbollah, unde armata israeliană a dat joi seara un nou ordin de evacuare.

Un fotograf AFP aflat la faţa locului a văzut două clădiri vechi surpându-se la locul loviturii, în cartierul Basta, în apropiere de cartierul rezidenţial dens populat Ras al-Nabeh.

Un al doilea atac a vizat un imobil nou cu opt etaje, în cartierul adiacent al-Noueiri.

Armata israeliană nu a comentat imediat.

”DOUĂ LOCRUI” VIZATE

Un raid a vizat în octombrie Serviciile de Urgenţă ale Hezbollah, soldat cu şapte morţi.

În alt atac, în seprembrie, Israelul a ucis trei membri ai Frontului Popular de Eliberarea Palestinei (FPLP), o mişcare palestiniană de stânga care are, la fel ca toate grupările palestiniene, un braţ armat.

În imagini surprinse joi seara apar două coloane de fum deasupra capitalei libaneze cu şase milioane de locuitori.

Un oficial în domeniul securităţii a declarat sub protecţia anonimatului că ”două locuri au fost vizate”.

O jurnalistă AFP a auzit trei explozii, în timp ce sirenele ambulanţelor răsunau în diverse cartiere.

După un an de schimburi de tiruri transfronataliere, Israelul poartă în prezent un război împotriva mişcării islamiste libaneze proiraniene Hezbollah în Liban.

Începând de la 23 septembrie, peste 1.200 de persoane au fost ucise în Liban, iar peste un milion de persoane au fost deplasate.

ATAC SÂNGEROS ÎN FÂŞIA GAZA SOLDAT CU 27 DE MORŢI, CĂŞTI ALBASTRE RĂNITE ÎN LIBAN

Un atac israelian care luat drept ţintă joi o şcoală în care se aflau persoane deplasate, în Fâşia Gaza, s-a soldat cu cel puţin 27 de morţi, potrivit unor oficiali medicali palestinienei.

Armata israeliană a anunţat că viza combatanţi, însă persoanele refugiate în şcoală au declarat că atacul a ţintit o reuniune a unor lucrători umanitari.

Forţa ONU de menţinerea Păcii în Liban (FINUL) a acuzat tot joi că un tanc israelian a tras în cartierul general al ONU de la Naqoura.

Obuzele au atins un post de observaţie şi au rănit doi membri ai trupelor de menţionerea păcii.

Acest atac a fost condamnat larg şi a determinat Ministerul italian al Apărării să-l convoace, în semn de protest, pe ambasadorul Israelului în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.