Jared Kushner, consilierul şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, ar fi trebuit să demisioneze înante să refuze să recunoască contacte cu ruşii în timpul tranziţiei, aşa cum a scris presa, au apreciat unii membri ai echipei juridice a şefului statului, dezvăluie ziarul The Wall Street Journal (WSJ), scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În pofida faptului că nu au fost unanimi în concluzia lor cu privire la demisia lui Kushner, un consilier de rang înalt la lui Trump şi soţul fiicei acestuia Ivanka Trump, unii dintre avocaţi i-au transmis preşedintelui îngrijorarea lor, potrivit publicaţiei

Persoane la curent cu acest subiect au declarat pentru WSJ că membri ai personalului începuseră să redacteze o declaraţie în cazul în care Kushner ar fi demisionat până la urmă. Însă ginerele preşedintelui nu a demisionat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Avocatul lui Trump John Dowd a dezminţit aceste informaţii. El a declarat pentru cotidian că, din câte ştie el, acest mod de a gândi nu i-a fost prezentat vreodată preşedintelui.

”Eu nu am fost deloc de acord cu asta. Am apreciat că este absurd”, a declarat el pentru WSJ. ”Eu mi-am făcut cunoscut punctul de vedere”.

Avocatul personal al lui Trump Marc Kasowitz respinge de asemenea aceste informaţii, într-un comunicat trimis ziarului.

”Eu nu am discutat vreodată cu alţi avocaţi ai preşedintelui ca Jared Kushner să demisioneze din postul de la Casa Albă, nu i-am recomandat vreodată preşedintelui ca domnul Kushner să demisioneze din post şi nu cunosc ca alţi avocaţi ai preşedintelui să-i fi făcut vreo astfel de recomandare”.

Ziarul scrie în ediţia de luni că unii dintre avocaţii şefului statului erau foarte îngrijoraţi de faptul că Kushner a interacţionat cel mai mult cu ruşi - dintre care unii sunt anchetaţi - în timpul campaniei electorale şi a perioadei de tranziţie la Casa Albă.

Avocaţi au observat că ginerele preşedintelui nu şi-a prezentat în mod exact contactele cu oficiali străini atunci când a depus cerere să primească autorizaţie în domeniul securităţii, potrivit WSJ.

Acuzaţia potrivit căreia Rusia a încercat să se amestece în alegerile din Statele Unite în 2016 a condus la deschiderea unor anchete cu privire la un amestec rus în scrutin şi la o eventuală implicare în acesta a echipei de campanie a lui Trump.

Congresul efectuează anchete multiple, dar şi Departamentul Justiţiei, în cadrul unei anchete coordonate de procurorul special Robert Mueller.

Kushner a trimis în vară o declaraţie comisiilor din cadrul Congresului, în care neagă orice complicitate cu vreun guvern străin.

”(Nici) nu am colaborat şi nici nu cunosc ca altcineva din (cadrul echipei de) campanie să fi colaborat cu vreun guvern străin”, scria el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.