Un turist olandez a fost arestat în Italia, unde a degradat o casă din Roma antică, scrie presa italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Locuitorii din Ercolano, un oraş italian construit pe ruinele cetăţii romane Herculanum, distrusă la erupţia Vezuviului în 79, s-au indignat după apariţia unei inscripţii cu un marker negru permanent pe un zid al unei domus - o casă de lux din epoca antică romană.

Această degradare este mediatizată de presa italiană.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Il Corriere Della Sera scrie că un turist olandez în vârstă de 27 de ani, aflat în vacanţă în Campania, se află la originea inscripţiei, în timpul unei vizite în parcul arheologic Herculanum.

”Ceea ce a făcut turistul olandez este o faptă ruşinoasă, este o insultă nu doar la adresa Ercolano şi a istoriei sale, ci a întregii omeniri”, a denunţat pe Instagram sindaco (primarul) Ciro Buonajuto.

”Cei care comit asemenea fapte nu au niciun respect faţă de cultură şi valoarea inestimabilă a pacrului nostru arheologic”, denunţă primarul.

”O IDIOŢIE”

Ciro Buonajuto consideră ”inaccptabil ca cineva să poată gândi că poate veni aici şi distruge ceea ce este moştenirea întregii lumi”.

El mulţumeşte personalului de securitate al parcului şi carabinierilor, care au intervenit pentru a identifica şi denunţa autorul faptei.

”El va trebui să finanţeze restaurarea zidului”, potrivit primarului.

”Încă o dată bunurile noastre culturale sunt victime ale lipsei politeţii şi idioţiilor”, a denunţat ministrul italian al Culturii Gennaro Sangiuliano.

Aceasta nu este prima degradare a unor bunuri artistice şi culturale din Roma antică.

În august 2020, o turistă a urcat pe acoperişul Băilor Termale de la Pompei pentru a face o fotografie, iar alta a făcut, doi ani mai târziu, tuturul sitului arheologic pe un scuter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.