Un muncitor indian sezonier în agricultură, în apropiere de Roma, a murit miercuri, la două zile după ce a fost abandonat de către angajatorul său, cu un braţ retezat în urma unui accident de muncă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Muncitorul agricol indian care a suferit un accident grav (...) şi a fost abandonat de în condiţii foarte grave a murit”, anunţă miercuri ministrul Muncii Marina Calderone în faţa deputaţilor, denunţând ”un act barbar”, în afară de faptul că bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ”muncea fără să aibă un contract în regulă”.

”Cerem adevărul şi să se facă dreptate” cu privire la moartea lui Satnam Singh, scrie miercuri într-un comunicat o reprezentantă a Partidului Democrat (PD, centru-stânga), Cecilia Guerra.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ea denunţă ”violenţa condiţiilor în care domnul Singh  era obligat să muncească”.

Luni, Federaţia Muncitorilor din Industria Agricolă (FLAI) a semnalat faptul că unui muncitor indian ”care tăia fân, un utilaj i-a smuls un braţ şi a suferit alte fracturi grave”.

”În afară de oroarea accidentului (de muncă), trebuie să adăugăm că, în loc să primească îngrijiri de la angajatorii săi, el a fost aruncat ca un sac de gunoi în apropierea domiciliului”, denunţa federaţia.

”Partenera sa şi prietenii săi ne-au contactat, iar apoi au cerut ajutor. El a fost transportat cu un elicopter la un spital de la Roma, dar a murit în miezul zilei”, a declarat AFP Comandamentul Carabinierilor de la Latina, un oraş situat la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Roma, unde a avut loc accidentul.

O anchetă a fost deschisă cu privire la neacordare de ajutor şi omor din culpă.

Regiunea Latina este o regiune agricolă în care munesc un număr mare de imigranţi, mulţi indieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.