Festivalul Oktoberfest de la Munchen, care urmează să înceapă la 21 septembrie, este marcat de o dramă înainte să se deschidă, după ce un muncitor în vârstă de 20 de ani a murit în timpul unei testări a unui montagnes russes - ”Olympia looping” -, una dintre cele 200 de atracţii instalate în oraşul din Bavaria cu ocazia celor două săptămâni ale ediţiei, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lucrări de mentenanţă şi teste erau în curs, cu câteva zile înaintea sosirii a mii de persoane.

Muncitorul a fost lovit de tren în plină viteză - aproximativ 100 de kilometri pe oră -, potrivit ziarului german Bayerischer Rundfunk.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Tânărul a fost condus de urgenţă la spital, unde a murit.

O anchetă este în curs şi urmează să explice ce făcea tânărul atât de aproape de şine în momentul testelor.

Drama a fost trăită ca o undă de şoc de către bâlci şi mai ales de conductorul trenului montagnes russes.

Conductorul s-a declarat ”profund şocat,  la Bayerischer Rundfunk, şi a declarat că se află ”în contact strâns cu autorităţile (...) care încearcă să clarifice circumstanţele exacte ale accidentului”.

”Este un accident tragic. faptul că un tânăr a decedat este cel mai rău lucru”, declară preşedintele Asociaţiei Bâlciurilor din Munchen Peter Bausch.

Deschiderea către public a ”Olympia looping" în cele două săptămâni de petreceri este, în acest stadiu, incertă.

”În general, avem normele de securitate cele mai înalte,însă nu există securitate perfectă. Nu ar trebui să ne lăsăm înşelaţi”, declară o purtătoare de cuvânt a Bâlciurilor Oktoberfest, Yvonne Heckl.

Oktoberfest, celebru prin miile de litri de bere care curg în timpul evenimentului, care are loc la Munchem în perioada 21 septembrie-6 octombrie, este cel mai mare bâlci de distracţie din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.