Un feribot încărcat cu cisterne de combustibil s-a scufundat joi în portul rusesc de la Marea Neagră Kavkaz, din sudul regiunii Krasnodar, după un atac ucrainean, au declarat autorităţile locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Feribotul care transporta 30 de cisterne de combustibil, după cum a confirmat Fiodor Babenkov, şeful districtului din oraşul Temriuk care include portul, a suferit daune semnificative în urma atacului, care a provocat un incendiu.

Încă nu se ştie dacă sunt şi victime. Potrivit canalului Telegram Baza, 15 persoane se aflau la bordul navei şi au fost date dispărute după atac.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ucraina nu a comentat imediat incidentul.

Agenţia rusă de ştiri de stat TASS, citând Ministerul Transporturilor, a relatat că toţi angajaţii portului au fost evacuaţi.

Un grup operativ local a declarat că a fost trimis la faţa locului un tren special pentru a face faţă incendiului. Mai mult de 100 de persoane au fost implicate în stingerea incendiului.

Mai multe instituţii media ruseşti au distribuit imagini şi videoclipuri care par să prezinte incendiul şi coloanele de fum negru care se ridică de pe navă. Reuters nu a putut verifica imediat înregistrările video.

Incendiul nu s-a extins la incintele portului, potrivit TASS.

Portul Kavkaz este una dintre cele mai mari pieţe de desfacere ale Rusiei la Marea Neagră. Acesta manevrează nave atât pentru exporturi, cât şi pentru aprovizionarea cu combustibil a Crimeei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.