Un falus de 12 metri înălţime, o operă de artă ridicată de către designerul italian Gaetano Pesce într-una dintre pieţele principale din Napoli, face să curgă multă cerneală în Italia, atât din cauza formei sale cât şi a numelui sugestiv, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Instalaţia cilindrică - intitulată ”Pulcinella” şi supranumită ”Tu si' 'na cosa grande” (”Eşti un lucru mare”, în dialectul local) - reprezintă costimul stilizat al personajului clasiv napolitan din Commedia dell'Arte într-o formă mai mult decât sugestivă.

Opera lui Gaetano Pesce a înlocuit-o pe ”Venus cu cârpe” a lui Michelangelo Pistoletto - o versiune subdimensinoată a unei sculpturi romane clasice, alături de un morman de haine -, expusă în Piazza del Municipio în oraşul Campania.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Alături se află două inimi uriaşe, străpunse de săgeata lui Cupidon. Instalaţia este iluminate dinăuntru noaptea.

”După celebra Venus în zdrenţe, numai asta ne lipsea. Cinstit să fiu, este un adevărat simbol faloc în toată splendoarea lui”, declară un localnic, Matteo Vasta.

O locuitoare din cartier, Rosalba, este mai dubitativă.

”Mă între ce a vrut să facă Gaetano Pesce cu această nouă instalaţie”, declară ea.

Gaetano Pesce a murit la New York, în aprilie, la vârsta de 84 de ani.

Opera sa este caracterizată de o folosire inventivă a culorii şi materialelor şi face trimiteri sociopolitice şi la cultura pop.

Primarul din Napoli Gaetano Manfredi a ianugurat miercuri instalaţia artistului Gaetano Pesce.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.