Un bărbat din Virginia a fost pus sub acuzare pentru că a proferat online ameninţări violente la adresa vicepreşedintei Kamala Harris, la câteva zile după ce aceasta şi-a început campania prezidenţială în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit documentelor judiciare, cetăţeanul Frank Carillo a fost pus sub acuzare vineri la tribunalul federal din Virginia că a ameninţat-o pe vicepreşedintă după ce a postat o serie de mesaje care o vizau pe Harris pe site-ul de socializare GETTR, conform înregistrărilor judiciare.

"Kamalei Harris trebuie arsă de vie, o voi face personal dacă nimeni altcineva nu o va face", se arată într-o postare citată în documentele judiciare. O alta spunea că Harris "va regreta că a încercat vreodată să devină preşedinte".

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mesajele au fost postate pe 27 iulie, la şase zile după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că nu va mai candida pentru realegere şi a susţinut-o pe Harris pentru a-i lua locul în calitate de candidat democrat.

Pe acelaşi contul au fost postate, de asemenea, mesaje de ameninţare la adresa lui Biden şi a directorului FBI Christopher Wray.

Agenţii FBI au confiscat o puşcă şi un pistol în timpul unei percheziţii la domiciliul lui Carillo, conform documentelor judiciare.

Kamala Harris este candidatul democrat care se va confrunta cu fostul preşedinte republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Oficialii Departamentului de Justiţie al SUA au fost îngrijoraţi de ceea ce ei au numit o sporire a ameninţărilor la adresa funcţionarilor publici din Statele Unite.

Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat la un miting de campanie luna trecută. Oficialii nu au identificat un motiv pentru care tânărul de 20 de ani a deschis focul de pe un acoperiş din apropierea locului unde se desfăşura un miting al lui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.