Un atac cibernetic de amploare organizat de serviciile de informaţii ale apărării din Ucraina (GUR) a paralizat marţi activitatea principalelor instituţii bancare şi sisteme de plată din întreaga Rusie, au declarat surse din GUR citate de Ukrainskaia Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clienţii unor bănci importante precum Sberbank, Alfa-Bank, Raiffeisen Bank şi VTB s-au confruntat cu probleme sau cu incapacitatea de a utiliza serviciile bancare online şi serviciile digitale.

În plus, funcţionarea sistemelor naţionale de plată din Rusia, sistemul de plăţi rapide SBP şi sistemul naţional de plată cu carduri, a fost blocată sau perturbată semnificativ.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Atacul cibernetic a afectat şi operatorii de telefonie mobilă, ducând la întreruperea comunicaţiilor mobile şi a internetului. Companiile Beeline, Megafon, Tele2 şi Rostelecom au fost afectate.

Autorităţile ruse au recunoscut atacul cibernetic, numindu-l opera unor "hackeri motivaţi politic". Serviciul ucrainean de informaţii susţine că atacul este încă în desfăşurare şi este departe de a se fi încheiat.

Reprezentanţii serviciului condus de Kirilo Budanov au comentat situaţia cu umor, menţionând că în acest fel ajută Rusia să se "întoarcă la rădăcini" şi să abandoneze "valorile liberale ostile", cum ar fi serviciile online şi internetul. Ei au sugerat în glumă că ruşii ar trebui să treacă la suporturi din lemn, hârtie şi eventual tăbliţe din piatră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.