Un artist belarus este vizat de o procedură de expulzare din Franţa, în urma unui ”număr” artistic la mormântul lui Vincent Van Gogh, potrivit Prefecturii din Val-d'Oise, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aleksei Kuzmici a fost arestat la 28 iulie cu privire la faptul că a săpat în jurul mormântului pictorului, în Cimitirul din Auvers-sur-Oise, o comună din nordul Parisului, în care postimpresionistul olandez şi-a trăit ultimele săptămâni de viaţă înainte de a se sinucide, în 1890, a declarat joi prefectura AFP, confirmând dezvăluri de presă.

O înregistrare video difuzată pe reţele de socializare îl surprinde pe belarusul în vârstă de 36 de ani, dat cu făină pe faţă şi în păr, îmbrăcat în alb, punând să sune un radio cu ceas la mormântul lui Vincent Van Gogh în ziua comemorării morţii acestuia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Artistule, e timpul să te trezeşti”, spune el, diupă care începe să sape cu o lopată în jurul mormântului.

El a fost arestat câteva minute mai târziu de către jandarmi.

Trimis imediat în instanţă, la un tribunal din Pontoise, două zile mai târziu, performerul a fost condamnat la o lună de  închisoare - cu suspendare - şi la plata unei amenzi în sumă de 3.000 de euro.

”El se afla fără acte în Franţa, destul de evident. Un OQTF (obligaţie de a părăsi teritoriul francez) a fost emis şi a fost plasat în retenţie” în vederea unei expulzări, a declarat AFP Prefectura din Val-d'Oise.

Cetăţeanul belarus nu a depus o cerere de azil în Franţa, potrivit prefecturii.

Aleksei Kuzmici a făcut deja să se vorbească despre el în 2021 în Franţa.

El s-a prezentat atnic în faţa Palatului Elysée ţinând în mînă un fals cocteil Molotov, motiv din cauza cătuia a fosty chemat la ordine.

Performerul a fost plasat în Centrul de Retenţie Administrativă Mesnil-Amelot, în Seine-et-Marne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.