Armata rusă şi-a concentrat asalturile asupra Kurahova, un oraş din estul Ucrainei pe care forţele ucrainene îl apără de câteva săptămâni, în timp ce încearcă să îşi continue înaintarea spre Pokrovsk, au anunţat vineri autorităţile de la Kiev, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ruşii au încercat, de asemenea, să îşi continue înaintarea spre Pokrovsk, un nod logistic şi feroviar situat la aproximativ treizeci de kilometri nord de Kurakhove, care, dacă ar fi cucerit în cele din urmă, le-ar deschide calea spre restul regiunii Doneţk, pe care încă nu o controlează la doi ani şi jumătate de la începutul invaziei pe scară largă din Ucraina.

În ciuda dificultăţilor întâmpinate, forţele ucrainene susţin că au respins 64 de atacuri ruseşti în apropiere de Kurahova în 24 de ore, cele mai intense lupte din zonă de la începutul lunii. De asemenea, acestea susţin că au rezistat la 36 de atacuri în apropiere de Pokrovsk.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a felicitat trupele pentru că au reuşit să îşi menţină poziţiile în aceste două sectoare ale frontului de est al Ucrainei, cele mai aprig disputate.

Luptele de pe aceste două câmpuri de luptă reprezintă mai mult de două treimi din totalul confruntărilor înregistrate în cursul zilei de-a lungul celor peste 1.000 km de linie de front din nord-estul, estul şi sudul Ucrainei.

La rândul său, armata ucraineană a lansat, la începutul lunii august, o incursiune surpriză în regiunea rusă Kursk, în speranţa de a forţa Rusia să mute forţele mobilizate în Donbasul ucrainean. Cu toate acestea, această incursiune s-a oprit după ce iniţial a înregistrat progrese rapide. Armata ucraineană a folosit regiunea de frontieră Sumî ca bază de sprijin pentru această incursiune pe teritoriul rus. Autorităţile locale au declarat că rachetele ghidate ruseşti au ucis vineri două persoane în zonă, inclusiv un copil de patru ani. Casele şi o clinică au fost avariate în Iampil, la aproximativ douăzeci de kilometri de frontieră, în timp ce electricitatea a fost întreruptă, au declarat autorităţile regionale din Sumî.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.