Ucraina a înfiinţat o Administraţie Militară în regiunea rusă Kursk, teatrul de la 6 august al unei ofensive-surpriză a armatei ucrainene, anunţă joi, comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această structură - un indiciu al intenţiei forţelor ucrainene de a se implanta de durată în regiune - este însărcinată cu expedierea afacerilor curente şi cu logistica armatei ucrainene.

Ea este însărcinată totodată să asigure securitatea zonei respective.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Autorităţile ucrainene au furnizat diverse motive pentru a explica acest asalt, între altele, de a obliga Moscova să-şi retragă militari din alte părţi ale frontului, de a crea o ”zonă-tampon” pe teritoriul Rusiei împotriva bombadrdamentelor sau de a folosi acest teritoriu rus ca monedă de schimb în eventuale negocieri.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a revendicat controlul de către armata sa 74 de localităţi şi a 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk.

Ucraina controlează 82 de localităţi şi 1.150 de kilometri pătraţi în regiunea rusă Kursk, anunţă joi comandantul armatei ucrainene Olksandr Sîrski, în a nou zi a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent pe teritoriul rus.

”În total, de la începutul operaţiunilor în regiunea Kursk, trupele noastre au înaintat 35 de kilometri în adâncime”, a anunţat el într-o reuniune cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Noi am preluat controlul a 1.150 de kilometri pătraţi şi 82 de localităţi”, a precizat el.

Sîrski a subliniat că situaţia este ”sub control”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.