Ucraina a anunţat, marţi, bombardamente intense ale Rusiei peste linia frontului, în timp ce ambele părţi s-au învinovăţit reciproc pentru atacul din weekend asupra centralei nucleare de la Zaporojie, care a declanşat îngrijorarea la nivel internaţional cu privire la un potenţial dezastru atomic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lupte grele au fost raportate în oraşele din prima linie din apropierea oraşului Doneţk din est, unde oficialii ucraineni au declarat că trupele ruse lansează valuri de atacuri în timp ce încearcă să preia controlul asupra regiunii industrializate Donbas.

„Situaţia din regiune este tensionată - bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului... Inamicul lansează, de asemenea, foarte mult atacuri aeriene”, a declarat guvernatorul regional Doneţk Pavlo Kyrylenko pentru televiziunea ucraineană.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Inamicul nu are succes. Regiunea Doneţk rezistă”. 

În jurul Harkivului, la nord-est, trupele ucrainene au capturat oraşul Dovhenke de la ocupanţii ruşi şi înaintau spre Izium, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovici într-un videoclip postat pe YouTube.

„Situaţia este foarte interesantă. Forţele Ucrainei se mişcă cu mult succes. Încercările Rusiei de a recâştiga terenul pierdut nu au izbutit. Ucraina ar putea ajunge să le încercuiască”, a spus el.

În sud-est, podul cheie Antonovskyi peste râul Nipro din regiunea Herson a fost din nou vizat de forţele ucrainene care încercau să distrugă liniile de aprovizionare ruseşti.

Yuri Sobolevsky, adjunctul şefului consiliului regional Herson, înlăturat de forţele de ocupaţie ruse, a declarat pe Telegram că podul a fost grav avariat după „acţiuni peste noapte”.

Reuters nu a putut verifica informaţiile.

Subsecretarul american al Apărării pentru politică, Colin Kahl, a declarat luni că Rusia a suferit între 70.000 şi 80.000 de victime, fie ucise, fie rănite, de când a început invazia sa în Ucraina pe 24 februarie. Rusia numeşte războiul o „operaţie militară specială”.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a numit luni orice atac asupra unei centrale nucleare drept „sinucigaş” şi a cerut inspectorilor nucleari ONU să aibă acces la Zaporojie, cel mai mare complex nuclear de acest gen din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.