Un incendiu de pădure a cuprins, vineri seară, zone rezidenţiale din Izmir, al treilea cel mai populat oraş turc, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Trei cartiere din districtele centrale Karsiyaka şi Bayrakli au fost evacuate, în timp ce 16 clădiri au fost afectate de incendiu, au anunţat autorităţile, adăugând că nu au existat victime.

Incendiul de pădure, care a început joi seara, s-a extins rapid spre zonele locuite din cauza vântului care a atins 50 km/h în cursul zilei de vineri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Fumul gros a acoperit aproape întregul oraş, transformând cerul în portocaliu şi gri, potrivit imaginilor difuzate de presa turcă.

Un adăpost pentru câini vagabonzi a fost, de asemenea, evacuat de activiştii pentru drepturile animalelor.

Vântul puternic a făcut imposibilă intervenţia elicopterelor cu apă în cursul nopţii, a relatat canalul turc de ştiri NTV.

Pompierii au fost trimişi din mai multe oraşe turceşti, iar armata şi poliţia au fost mobilizate..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.