Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump, s-a ocupat duminică de staţia de preparare a cartofilor prăjiţi la un McDonald's din Pennsylvania, înainte de a organiza o conferinţă de presă spontană, răspunzând la întrebările jurnaliştilor prin fereastra pentru drive-thru, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce reporterii şi consilierii priveau, un angajat i-a arătat lui Trump cum să scufunde cartofii în ulei, să săreze cartofii prăjiţi şi să îi pună în ambalaje folosind o paletă. Trump, un cunoscut fan al fast-food-urilor şi un germofob notoriu, şi-a exprimat uimirea că nu a trebuit să atingă cartofii cu mâinile.

„Este nevoie de o mare expertiză, de fapt, pentru a o face bine şi pentru a o face rapid”, a spus Trump cu un zâmbet, punându-şi deoparte sacoul şi purtând un şorţ peste cămaşă şi cravată.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Vizita a avut loc în contextul în care el încearcă să combată spusele candidatei democrate Kamala Harris, care a declarat în campanie că a lucrat la lanţul fast-food în timpul facultăţii, o experienţă despre care Trump a afirmat - fără a oferi dovezi - că nu s-a întâmplat niciodată.

O mulţime numeroasă s-a aliniat pe strada din faţa restaurantului din Feasterville-Trevose, din Bucks County.

Mai târziu, Trump a fost prezent la o întrunire municipală în Lancaster, înainte de a asista la meciul dintre Pittsburgh Steelers şi New York Jets.

După ce a servit mâncare la pachet oamenilor care se aflau la coadă la drive-thru, Trump s-a aplecat pe fereastră, purtând încă şorţul, pentru a răspunde întrebărilor din partea presei care se afla afară.

Fostul preşedinte, care a promovat în mod constant neadevăruri cu privire la pierderea alegerilor din 2020, a declarat că va respecta rezultatele votului de luna viitoare „dacă sunt alegeri corecte”.

El a glumit pe seama faptului că i-a luat unui reporter îngheţată, iar când un altul a întrebat ce mesaj are pentru Harris cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a acesteia, duminică, Trump a spus: „Aş spune, La mulţi ani, Kamala”, adăugând: „Cred că îi voi lua nişte flori”.

Trump nu a răspuns direct la întrebarea dacă ar putea susţine creşterea salariului minim după ce a văzut angajaţii McDonald's în acţiune, dar a spus: „Aceşti oameni muncesc din greu. Sunt grozavi”.

Când consilierii l-au îndemnat în cele din urmă să încheie discuţia pentru a putea pleca la următorul său eveniment, Trump a spus: „Nu a fost un loc ciudat pentru a ţine o conferinţă de presă?

Trump a pus mult timp la îndoială povestea lui Harris despre faptul că a lucrat la McDonald's

Trump a făcut o obsesie în ultimele săptămâni cu privire la jobul de vară pe care Harris a declarat că l-a avut în facultate, lucrând la casa de marcat şi făcând cartofi prăjiţi la McDonald's în timpul facultăţii. Trump spune că vicepreşedinta SUA a „minţit că a lucrat” acolo, dar nu a oferit dovezi pentru a susţine acest lucru.

„Când Trump se simte disperat, tot ce ştie să facă este să mintă”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al campaniei lui Harris, Ian Sams. „El nu poate înţelege cum este să ai o slujbă de vară pentru că i s-au dat milioane pe o tavă de argint, doar pentru a le irosi”.

Într-un interviu acordat luna trecută pe MSNBC, Harris a respins afirmaţiile lui Trump, spunând că a lucrat la lanţul fast-food în urmă cu patru decenii, când era la facultate.

„O parte din motivul pentru care vorbesc despre faptul că am lucrat la McDonald's este pentru că există oameni care lucrează la McDonald's în ţara noastră şi care încearcă să îşi întemeieze o familie”, a spus ea. „Am lucrat acolo ca studentă”.

Harris a mai spus: „Cred că o parte din diferenţa dintre mine şi adversarul meu include perspectiva noastră asupra nevoilor poporului american şi care este responsabilitatea noastră de a răspunde acestor nevoi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.