Trei puşcaşi marini au murit duminică, iar alţi 20 au fost răniţi în urma prăbuşirii unei aeronave americane de tip Osprey în Australia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aeronava de tip MV-22B Osprey s-a prăbuşit în timp ce se îndrepta către Insula Tiwi, la nord de Darwin.

Alţi cinci puşcaşi marini se află în stare gravă.

”La bord se aflau 23 de persoane. Trei au murit, iar alte cinci, rănite şi în stare gravă, au fost transportate către Royal Darwin Hospital”, a anunţat într-un comunicatk, citat de AFP, un reprezentant al Puşcaşilor Marini.

Ceilalţi răniţi au primit îngrijiri la faţa locului, anunţă această sursă.

Ei participau la exerciţiul militar Predators Run, la care iau parte 2.500 de militari din Statele Unite, Australia, Filipine, Timorul de Est şi Indonezia.

La bordul aeronavei se aflau numai militari americani.

Accidentul a avut loc pe Insula Melville, în nordul Darwin, capitala Teritoriului de Nord.

Premierul australian Anthony Albanese deplânge un accident ”tragic” şi anunţă că răniţii primesc îngrijiri.

”Cinci puşcaşi marini au fost trimişi la Darwin, la îngrijiri, iar ceilalţi erau triaţi la faţa locului”, a anunţat şeful Poliţiei din Teritoriile de Nord, Michael Murphy.

”Poliţişti şi militari suplimentari au fost desfăşuraţi pe Insula Melville în susţinerea operaţiunilor, trierea răniţilor, transportarea lor la Darwin şi izolarea locului prăbuşirii pe timpul continuării investigaţiilor”, anunţă el.

Acesta este al doilea accident sângeros de aeronavă în exerciţii militare în Australia, în mai puţin de o lună.

La 28 iulie, patru militari australieni au fost raportaţi morţi după ce un elicopter de tip 45 MRH-90 Taipan la bordul cărora se aflau s-a prăbuşit în largul coastelor statului Queensland, în timp ce participau la Exerciţiul Talisman Sabre - cel mai mare exerciţiu de formare australiano-american.

Aeronavele de tip Osprey - rezultatul unei cooperări americane între constructorul de avioane Boeing şi specialistul în elicoptere Bell - dispun de două motoare la capătul aripilor, care pivotează penttu ca nava să se transforme în elicopter la decolare sau pentru a se transforma în avion şi a zbura mai rapid.

Siguranţa acestor aeronave a fost pusă în discuţie în urma mai multor accidente mortale.

Patru puşcaşi marini au murit în urma prăbuşirii unei aeronave de tip Osprey în Norvegia, în 2022.

Alţi trei puşcaşi marini au murit în 2017, după ce o aeronavă de tip Osprey aparţinând armetei americane s-a prăbuşit în mare, după ce a lovit partea din spate a unei nave, în timpul unui exerciţiu militar americano-australian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.