Comitetul de redacţie al prestigiosului cotidian american The New York Times anunţă că o susţine pe candidata democrată Kamala Harris în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, pe care o desemnează drept ”singura alegere patriotică” împotriva republicanului Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ziarul menţionează însă numele vicepreşedintri abia în al patrulea paragraf, preferând săse concentreze asupra unei critici a candidaturii lui Donald Trump, pe care-l cataloghează drept ”inapt” în mod inerent şi  pe plan moral.

”Acest adevăr fără echivoc şi descurajant - Donald Trump nu este apt să fie preşedinte - ar trebui să fie suficient oricărui alegător căruia-i asă de ţara noastră şi de stabilitatea democraţiei noastre pentru a-i refuza o realegere”, scrie ziarul.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Comitetul recunoaşte că vicepreşedinta ”poate că nu este candidatul perfect pentru fiecare alegător, mai ales al celor care sunt frustraţi şi furioşi din cauza eşecurilor Guvernului nostru de a repara ceea ce s-a spart”.

”Însă noi îi îndemnăm pe americani să compare bilanţul doamnei Harris cu al rivalului său”, cere comitetul, care adaugă că ”Harris este mai mult decât o alternatică necesară”.

Comitetul de redacţie al NYT nu a mai susţinut un candidat al Partidului Republican din 1956, Dwight Eisenhower.

Acest scrutin este ”despre ceva mai fundamental” decât ”politici şi principii curente” într-un sistem de două partide, scrie comitetul. 

”Dacă alegătorii americani nu-i ţin piept, domnul Trump va avea puterea de a dăuna în mod profund şi peren democraţiei noastre”, subliniază el.

Însă ziarul consideră că alegătorii americani au totodată dreptate să ceară precizări cu privire la propunerile democratei.

Ea poate să desfăşoare o campanie ”în ideea că a fi singura alternativă viabilă faţă de domnul Trump poate fi suficient penttu a obţine victoria”, scrie comitetul.

Aceasta este strategie care ”poate să dea roade în cele din urmă, însă este un deserviciu făcut americanilor şi propriului bilanţ”, subliniază el.

Comitetul cataloghează Partidul Republican drept ”un simplu instrument” al lui Donald Trump ”în încercarea sa de a recâştiga puterea” şi scrie că un al doilea mandat al miliardarului ”ar fi mult mai dăunător şi mai dezbinmător decât primul”. ”Kamala Harris este singura alegere”, conchide comitetul.

Din comitetul de redacţie al NYT fac parte editorialişti de renume şi acesta are menirea să reflecte valorile publicaţiei.

El i-a cerut preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa la fotoliul de la Casa Albă după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump din iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.