Un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost condamnat miercuri pentru deţinerea unei arme de foc în legătură cu un atac planificat asupra comunităţii evreieşti din New York, au anunţat autorităţile judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Christopher Brown şi un presupus complice au fost arestaţi la Penn Station, o gară aglomerată din New York, în noiembrie 2022. Ei sunt acuzaţi că plănuiau să atace o sinagogă din Manhattan.

Brown a pledat vinovat pentru deţinerea unei arme pentru a comite un act terorist, a declarat procurorul Alvin Bragg. El va fi condamnat la 10 ani de închisoare pe 13 noiembrie, a precizat acesta într-o declaraţie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Procesul împotriva presupusului complice al lui Christopher Brown este încă în curs, a adăugat Alvin Bragg.

Potrivit procurorilor, poliţia a găsit în rucsacul lui Christopher Brown un cuţit, o brăţară cu o svastică şi o mască de schi. Ei au găsit, de asemenea, un pistol şi 19 cartuşe în apartamentul presupusului său complice.

Mai multe sinagogi au fost ţinta unor atacuri în SUA în ultimii ani. În 2018, 11 persoane au fost ucise într-o sinagogă din Pennsylvania de un extremist de dreapta, pe fondul creşterii numărului de acte antisemite şi al temerilor legate de o reapariţie a grupurilor neonaziste şi de supremaţie albă.

Autorul acestui atac, cel mai mortal împotriva evreilor din istoria SUA, a fost condamnat la moarte în 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.